Bodo Telekomovi naročniki zaradi izpada športnih programov dobili položnice z nižjim zneskom?

B.P.
04.12.2019 10:57

Odgovor Telekoma Slovenije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kot smo poročali pred dnevi, so televizijski gledalci, naročniki Telekoma Slovenije, nenadoma ostali brez treh športnih programov ponudnika Šport TV - do umika je namreč prišlo kar med rokometno tekmo slovenske ženske reprezentance na svetovnem prvenstvu na Japonskem. Kot so kasneje sporočili s Telekoma, so se za umik programov Šport TV iz programske sheme odločili zaradi nerazumnih finančnih pogojev.
Pa vendar: mnogo naročnikov sklene pogodbe s kabelskimi operaterji ravno na podlagi ponudbe športnih programov. Zaradi njih tudi pristanejo na dražje sheme, saj osnovne večinoma nimajo športnih programov. Šport TV ima na primer pravice za italijansko (Ronaldo, Handanović, Birsa, Kurtić ...), francosko (Krhin, Berić, Elsner ...) in hrvaško nogometno ligo (Rijeka oziroma Rožman, Stojanović ...), zdajšnje SP v rokometu za ženske, rokometno ligo prvakov (Celje), NHL (Kopitar) ... Da so gledalci, zlasti športni navdušenci, nezadovoljni nad odločitvijo Telekoma Slovenije (do umikov omenjenih programov pri drugih operaterjih ni prišlo), so pokazali tudi z odzivi na družbenih omrežjih.
{twitter}https://twitter.com/MiranZore/status/1201562131419795456{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/sZlatko/status/1201851378869641216{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/JazbarMatjaz/status/1201836640278323201{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/rafzih/status/1201495943465570304{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/MiranZore/status/1201562525281767424{/twitter}
Zato smo na Telekom Slovenije, ki je imel pred leti že težave s ponudnikom Sportklub, zaradi takratnega spora pa njegovi naročniki niso mogli spremljati sredinih tekem nogometne lige prvakov, poslali nekaj konkretnih vprašanj, in sicer:
- Kdaj lahko gledalci pričakujejo dogovor, po katerem bi v vaše sheme vrnili programe Šport TV?
- Ali lahko gledalci zaradi izpada teh programov pričakujejo nižji znesek za plačilo naročnine?
​- Če bi želel naročnik sedaj prekiniti naročnino z vami zaradi izpada omenjenih programov ... Bo imel s tem dodatne stroške? Kaj mora storiti? Se naročniki za to že odločajo?
S Telekoma so nam takole odgovorili:
"Z vsakim ponudnikom programskih pravic se pogajamo za določeno obdobje. O pogojih nadaljnjega sodelovanja smo se s ponudnikom pravic za programe Šport TV pričeli pogajati nekaj mesecev pred pretekom pravic, vendar pa nam je ponudnik tekom pogajanj postavil finančne pogoje, na katere v Telekomu Slovenije kot skrben gospodar ne moremo pristati. Če bi pristali na postavljene pogoje, bi morali zaradi tega zvišati cene svojih paketov, česar pa v dobro svojih naročnikov ne želimo. S ponudnikom se bomo pogajali tudi v prihodnje in si prizadevali za pogoje, ki bodo v prid naročnikom naše televizije. Naročnina zaradi umika programov ne bo nižja, saj uporabnikom zagotavljamo pestro programsko shemo, med drugim lahko tudi najaktualnejše športne dogodke spremljajo na 18 športnih programih. Naročniki, ki se jim je programska shema spremenila in ki se s spremembo ne strinjajo, imajo sicer v roku 30 dni od uveljavitve spremembe oz. do 31. 12. 2019 zakonsko pravico odstopa od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta