Bojan Veselinovič prevzel vodenje kranjske mestne uprave

STA, Va
13.06.2022 12:52

Nekdanji direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) ima novo službo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Veselinovič 
Robert Balen

Vodenje mestne uprave v Kranju je kot novi direktor prevzel Bojan Veselinovič, ki je predtem 12 let vodil Slovensko tiskovno agencijo (STA), predčasno pa odstopil lani septembra, po neuspešnih pogajanjih o financiranju javne službe STA s takratnim direktorjem Urada vlade za komuniciranje (Ukom) Urošem Urbanijo.

Veselinovič je bil za novega direktorja kranjske mestne uprave po javnem razpisu izbran že konec aprila, vendar eden od preostalih šestih kandidatov dlje časa ni dvignil pošte, zato je zaradi formalnih postopkov in čakanja na iztek roka za morebitne pritožbe Veselinovič delo lahko začel šele s ponedeljkom.

Tudi prejšnji direktor mestne uprave Bor Rozman, ki se je predčasno, po manj kot treh letih petletnega mandata, poslovil, ostaja v županovem moštvu. Kot je že prejšnji mesec pojasnil kranjski župan Matjaž Rakovec, bo vsaj za čas do konca tega leta prevzel strokovno vodenje projektov, ki jih izvaja občina. "Pri projektih imamo namreč kar precej težav, zadeve se dražijo, ne dobimo materiala in nekateri izvajalci, ki so bili izbrani, še niso začeli dela ali pa delajo v manjšem obsegu. Dejansko nam to vzame veliko časa in dela," je dejal Rakovec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta