Boštjan Koritnik: "Vse je stvar konsenza"

(um)
11.03.2020 17:51

Parlamentarni odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo je z enajstimi glasovi za in sedmimi proti potrdil kandidaturo Boštjana Koritnika za prihodnjega ministra za javno upravo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister Koritnik je po zaključku pogovorov na vprašanje, ali so ga sindikati o čem prepričali, odvrnil, da njegovo osebno mnenje ni pomembno, saj da bo odločila vlada.
Žiga Živulović Jr./bobo

Prenova plačnega sistema v javnem sektorju in digitalizacija v navezi z debirokratizacijo so bile ključne točke, ki jih je na zaslišanju pred matičnim parlamentarnim odborom izpostavil bodoči minister za javno upravo. Tako kot njegov predhodnik na položaju ministra za javno upravo bi tudi sam z nagrajevanjem nadpovprečnih delavcev v javnem sektorju in ob enaki plačni masi uvedel variabilni del plače. In tudi tako dvignil učinkovitost. Seveda v dialogu z vsemi deležniki. Izstop katerekoli od poklicnih skupin iz enotnega plačnega sistema bi pomenil njegov razpad, če za to ne bi bilo širokega soglasja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta