Branko Simonovič izstopil iz DeSUS, Igor Šoltes z novo funkcijo v SD

Luka Mlakar Luka Mlakar
31.01.2022 11:01

Poslanec DeSUS Branko Simonovič je v skladu z napovedmi konec prejšnjega tedna izstopil iz stranke DeSUS. Simonovič sicer še naprej ostaja član poslanske skupine DeSUS, ker da to ni vezano na članstvo v stranki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Branko Simonovič po izstopu iz DeSUS še ne razkriva, na kateri listi bo kandidiral na letošnjih parlamentarnih volitvah.

Robert Balen

"V petek smo imeli skupščino DeSUS Izola. Skupščino sem sklical kot predsednik odbora, poleg drugega sem članom obrazložil svojo željo, da me zaradi izstopa iz stranke DeSUS razrešijo kot predsednika DeSUS Izola. To se je tudi zgodilo," pravi poslanec DeSUS Branko Simonovič in dodaja, da je svojo izstopno izjavo podal občinski organizaciji.

Na kateri listi kandidiral za poslanca, še ne razkriva

Po statutu DeSUS namreč član iz stranke upokojencev izstopi tako, da pisno izstopno izjavo bodisi predloži sedežu stranke bodisi teritorialni organizaciji, katere član je. "Občinska organizacija je tista, ki odloča o tem in zaradi tega sem tudi sklical skupščino, da se razidemo kot dolgotrajni partnerji," pojasnjuje Simonovič, ki kljub izstopu iz stranke ostaja član poslanske skupine DeSUS. "Zdaj sem svoboden človek, ostajam pa član poslanske skupine DeSUS, ker to ni vezano na članstvo v stranki," dodaja Simonovič. Podpredsednik državnega zbora, ki je bil član stranke upokojencev 28 let, je nakazal, da bi lahko hkrati z njim iz DeSUS odšlo še nekaj članov.

Simonovič sicer namerava na parlamentarnih volitvah 24. aprila vnovič kandidirati za poslanca. Na kateri listi bo kandidiral, za zdaj še ne razkriva, ker da ti pogovori še niso zaključeni: "Korektno se mi je zdelo, da se naprej razrešim svojih obveznosti v DeSUS Izola in da na človeški način to povem tudi mojim soborcem. Tudi oni so me spraševali, kaj in kako naprej, marsikdo bo sledil moji nadaljnji poti, ampak določene zadeve se morajo še preveriti in ta odločitev bo znana po nekaj dneh." Simonovič naj bi se pogovarjal tako z gibanjem Povežimo Slovenijo kot tudi z NSi in Našo deželo, kot pravi, pa si želi za poslanca kandidirati samo v Izoli: "Drugam pač ne grem, zato so ti pogovori tudi potrebni."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.