Bratuškova: Ni moja naloga usklajevati se z Desusom

TMI, SKL
21.11.2018 16:07

Ali bo letni dodatek upokojencem prihodnje leto izplačan v treh ali petih različnih zneskih, po javnemu zaostrovanju stališč koalicijskih SAB in DeSUS, je težko reči. Očitno pa je, da je do zapleta prišlo, ker v državnem proračunu za izplačilo letnega dodatka kot je bilo predvideno v koalicijski pogodbi, ne bo dovolj denarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Karl Erjavec in Alenka Bratušek
Andrej Petelinšek

Da se je zataknilo pri denarju, je v izjavi za Večer v Mariboru potrdila tudi Alenka Bratušek, predsednica SAB, ki je dejala, "da skuša poiskati tudi druge rešitve, ki bodo ugodnejše za državni proračun". Ob tem je še dodala, da pa če finančni minister Andrej Bertoncelj in prvak DeSUS Karl Erjavec menita, da je denarja dovolj za spoštovanje koalicijskega dogovora glede letnega dodatka, se seveda tudi ona strinja, da se že dogovorjeno spoštuje.
Ni pa želela komentirati zapisa premiera Marjana Šarca na Twitterju, ki je pričakoval, da se bosta SAB in DeSUS dogovorila, a ne preko tiskovne konference. Dejala je le, da ni njena naloga, da se usklajuje s stranko DeSUS. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta