Bratuškova: Začetku gradnje drugega tira smo blizu kot še nikoli

STA
07.12.2018 15:19
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alenka Bratušek 
Andrej Petelinšek

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je na dogodku Luke Koper ocenila, da smo tako blizu začetku gradnje drugega tira kot še nikoli. Pristojni organi naj bi investicijski program dobili v roke še letos, dokument pa naj bi nato prišel na vlado v začetku leta 2019. Kot je poudarila Bratuškova, mora biti dokument pripravljen, kot je treba.
Ministrica Bratuškova je danes na tradicionalnem predprazničnem dogodku Luke Koper, ki je letos minil v znamenju obletnice prihoda prve čezoceanske ladje Gorica v koprsko pristanišče prav na današnji dan leta 1958, spomnila, da je prejšnje vodstvo ministrstva večkrat zatrdilo, da je vse pripravljeno za začetek gradnje, "a je moja ekipa na ministrstvu žal kar hitro ugotovila, da vse ni tako rožnato". Po treh mesecih intenzivnega dela pa so zdaj tik pred pripravljenim investicijskim programom, na podlagi katerega bo moč začeti graditi dodatni tir med Divačo in Koprom. Ob tem je ministrica za infrastrukturo poudarila, da bo nad projektom bdela še posebej skrbno in si prizadevala, da bo voden kar se da transparentno.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta