V Laškem okužen župnik, kaj velja sedaj za tiste, ki so bili pri maši? O prepovedi obiskov verskih obredov spregovoril Kacin

Gordana Possnig Gordana Possnig
14.10.2020 12:40

O svoji okužbi je župnik obvestil vse družine, ki so bile konec tedna pri njem pri krstu, in vse, ki so bili v stiku z njim.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cerkev Sv. Martina v Laškem 
Arhiv Laške škofije

S koronavirusom je okužen tudi eden od župnikov v Laškem. O pozitivnem izidu je bil obveščen včeraj in je o tem tudi takoj obvestil starše otrok, ki jih je minulo soboto in nedeljo krstil (skupaj so imeli 3 krste), nam je povedal po telefonu upravitelj celjske škofije in laški dekan Rok Metličar.

"Po dolgem pogovoru z NIJZ-jem so slednji odločili, da tistim, ki so bili pri maši, ni potrebno iti v karanteno. Naš okužen župnik sicer po osnovni izobrazbi prihaja iz medicinske stroke. Zato nas je vse, ki delamo v župniji, že pred tem podrobno seznanil z zaščitnimi ukrepi (maske, razkuževanje rok)," je pojasnil Metličar in dodal, da bodo vsi duhovniki, ki v Laškem stanujejo na istem naslovu kot okuženi župnik, v karanteni do 21. oktobra.

Duhovniki, ki so v karanteni, darujejo svete maše zasebno in opravljajo objavljene mašne namene. Objavljene ure svetih maš bodo vnaprej pokrivali v skladu z navodili Slovenske škofovske konference in NIJZ, prav tako se bodo glede verouka in drugih dejavnosti odločali glede na okoliščine, še dodaja Metličar, ki je sam zdrav, za farane pa je dosegljiv po telefonu in elektronski pošti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta