Cepelin med vračanjem domov prek Ljubljane, Celja in Maribora poletel v sosednjo Avstrijo

Gr.G.
22.07.2021 10:59
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Goodyear

Cepelin Goodyear Blimp se je pobližje Sloveniji predstavil na Letališču Lesce, kjer je velikan modro-rumene barve včeraj opravljal organizirane polete. Danes je spet na poti, Lesce je zapustil nekaj minut pred 10. uro dopoldne in je v eni uri preletel Kranj, obrobje Ljubljane, Komendo in Mengeš, že ob 11. uri pa je bil nad Vranskim. Pot je nadaljeval proti Celju, ki ga je preletel okrog 11.25, ob 11.40 je bil nad Slovensko Bistrico, točno opoldne pa je na vzhodu preletel Maribor, kjer se je obrnil na zahod in severno od štajerske prestolnice prečkal mejo.

Na spletnem portalu FlightRadar24.com je mogoče spremljati pot cepelina Goodyear Blimp. V oznako plovila vpišite DLZFN.
Flightradar24

Izbrani potniki so z Blimpom smeli opraviti panoramski polet nad Blejskim jezerom, Kranjem in Škofjo Loko. V poletu so uživali tudi nekateri znani Slovenci, zakonca Taya in Jernej Damjan ter svež obraz med digitalnimi vplivneži Bobnar7 in resničnostni zvezdnik Franko Bajc, ki sta s seboj popeljala vsak svojo zmagovalko nagradne igre. Za smeh nad oblaki pa je poskrbel komedijant in igralec Goran Hrvaćanin.

Goodyear

Goodyear Blimp se je v Sloveniji ustavil v sklopu svoje evropske turneje. Tekme motošporta je letos snemal že v Nemčiji, Združenem kraljestvu in Italiji, do konca poletja pa bo poletel še nad tekmo na Danskem in turnejo zaključil v Franciji, kjer bo zabeležil svetovno prvenstvo v vztrajnostnem dirkanju 24 ur Le Mansa. 

Goodyear
Goodyear
Goodyear
Goodyear
Cepelin Blimp Goodyear (foto: Goodyear)
Goodyear
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta