Cerar "dokončno sit vseh iger". V pismu Počivalšku sporoča, da v Janševi vladi ne more sodelovati

Ž.V.
10.02.2020 11:55
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miro Cerar v pismu Zdravku Počivalšku: "Od vstopa v politiko sem vseskozi zagovarjal ista načela in nasprotoval politiki, ki jo pooseblja g. Janez Janša."
Robert Balen

Miro Cerar je predsedniku SMC Zdravku Počivalšku poslal pismo, v katerem je kritičen do trenutnih ravnanj vodstva stranke. V zapisu sporoča, so se "te dni v javnosti pojavila manipulativna sporočila", da želi kot minister sodelovati v "Janševi vladi in da si nenačelno prizadevam tudi za druge visoke politične položaje". Nadalje piše, da mu mediji pripisujejo stališča, ki da jih ni nikoli izrazil. Zlasti zato in v navezavi s "tekočim dogajanjem vam moram pojasniti svoje poglede", sporoča Cerar Počivalšku.
"Od vstopa v politiko sem vseskozi zagovarjal ista načela in nasprotoval politiki, ki jo pooseblja g. Janez Janša," nadalje svoje prepričanje izrazi Cerar, ki sicer podpira prizadevanja predsednika SMC, da vodi dialog z vsemi strankami. A opozarja, da zgolj "s ciljem oblikovanja takšne koalicije, ki jo bo vodila oseba, ki v praksi udejanja demokratične vrednote in višjo politično kulturo. V primeru, da bi se oblikovala vlada pod vodstvom g. Janše, v njej ne morem sodelovati". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta