Cinkarna Celje v devetmesečju ustvarila 134,03 milijona evrov prihodkov od prodaje

STA, A.L.
21.11.2018 11:51

Ustvarjeni prihodki od prodaje so za 10 odstotkov nižji od načrtov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
a)
Sherpa

Cinkarna Celje je v devetmesečju ustvarila 134,03 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar na letni ravni predstavlja 6,7-odstotni padec. Padec je posledica izredno visoke količine pigmenta na trgu in splošnega upadanja optimizma v gospodarstvu, so navedli v podjetju, ki je v tem času čisti dobiček povečalo za 10 odstotkov na 27,9 milijona evrov.
Ustvarjeni prihodki od prodaje so za 10 odstotkov nižji od načrtov. Izvoz je bil v tem času vreden 116,3 milijona evrov, kar je šest odstotkov manj kot v prvih devetih mesecih lani, so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz Cinkarne Celje.
Medtem je bil ustvarjeni čisti dobiček nad načrti, in to za 14 odstotkov. Dobiček iz poslovanja se je na letni ravni zvišal za šest odstotkov na 33,48 milijona evrov.

V prvih devetih mesecih za naložbe v osnovna sredstva porabila 139 odstotkov vseh načrtovanih sredstev

Cinkarna, kot so zapisali, ob koncu septembra ni imela bančnih dolgov, depoziti in sredstva na računih pa so znašali 34,9 milijona evrov, ker je 16,4 odstotka več kot konec junija.
"Likvidnost in solventnost podjetja sta vseskozi v okviru optimalne in načrtovane ravni," so navedli v podjetju in dodali: "Uprava ocenjuje, da je poslovanje podjetja, upoštevajoč razmere na trgu oz. padanju aktivnosti predelovalnega sektorja, objektivno zelo dobro in nekoliko nad pričakovanji za devetmesečje." S poslovanjem so se v torek seznanili tudi nadzorniki družbe.
Cinkarna je v prvih devetih mesecih za naložbe v osnovna sredstva porabila 139 odstotkov vseh načrtovanih sredstev in za investicije namenila 19,3 milijona evrov. Glavnina investicij je namenjena posodobitvam za izboljševanje kakovosti, širitvi zmogljivosti, zmanjševanju vplivov na okolje ter zagotavljanju obratovalne varnosti v proizvodnji in energetiki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta