Črpanja plina v Petišovcih zelo verjetno ne bo

(ank)
08.03.2019 18:06

Agencija za okolje je odločila, da morajo načrti, da bi v Petišovcih črpali plin v večjem obsegu kot doslej, skozi proces presoje o vplivih na okolje. V praksi to pomeni konec britanskih sanj o frackingu v Pomurju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Globoka plinska vrtina v Petišovcih.
Majda Horvat

"Zadnja zmaga za okolje v mojem mandatu," je na facebooku zapisal Jure Leben, ki opravlja posle okoljskega ministra do nastopa novega. Po poročanju Siol.net je agencija za okolje odločila, da mora projekt črpanja plina v Petišovcih skozi proces presoje vplivov na okolje. Spomnimo, gre za eno od dveh dovoljenj, za kateri so britanski investitorji lobirali pri slovenskih uradnikih, pa tudi britanska veleposlanica pri ministru Juretu Lebnu. V postopek okoljske presoje bodo brez dvoma posegle tudi okoljevarstvene organizacije, ki nasprotujejo frackingu ter lokalna skupnoat, ki početju prav tako nasprotuje. Med tem investitorji prepričujejo, da gre za manjše posege, ki ne bodo imeli vpliva na okolje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta