Damir Črnčec: Politika Janše je zgolj maščevalnost. Tviti o migrantih: Deležen sem bil številnih diskreditacij

03.06.2019 11:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Črnčec
Robert Balen

V torek se bo kot nekdanji direktor Sove odzval vabilu državnozborske komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS), čeprav ima vabilo komisije, ki jo vodi Matej Tonin (NSi) in razčiščuje arbitražno prisluškovalno afero, za precej nenavadno, je sinoči v Politično na TV Slovenija povedal premierjev svetovalec za nacionalno varnost Damir Črnčec, zadolžen med drugim za uveljavitev arbitražne odločbe o meji na slovenski strani. Toninova komisija gre po njegovem nad to, čemur je namenjena. Slovenija mora braniti nacionalni interes, obenem pa bo treba ugotoviti, kje je zatajila varnostna kultura, je rekel o prisluškovanju v arbitraži. Za Črnčeca ni dvoma, da je prisluškovalni fiasko sprožila hrvaška obveščevalna služba in da sta za tem hrvaška država in politika. "Dobro, da je do tega razkritja prišlo," je rekel. Pri nas pa da se je vpletlo še vojaško obveščevalno službo (OVS), "KNOVS je zapeljal stvari v popolnoma napačno smer". "Trdno sem prepričan, da ni prišlo do (Erjavčeve) zlorabe OVS." 
"Vodja največje opozicijske stranke je politični dinozaver v digitalni dobi. Politika, ki jo vodi, je zgolj maščevalnost. Ni tista, ki bi Slovenijo peljala naprej," je razložil svoj prestop od Janeza Janše (bil je v Odboru 2014, pospremil je Janšo na Dob) k Marjanu Šarcu. Damir Črnčec: "Marjan Šarec je odsev tiste politike, ki Sloveniji lahko prinaša normalno, zmerno sredinsko prihodnost v svetu, ki je poln številnih izzivov."          
Še njegovi do migrantov (imenoval jih je organizirani nasilni kriminalci) in slovenske varnostne politike zelo ostri tviti, ki so dvigali prah, preden je šel po lanskih predčasnih parlamentarnih volitvah v novo izvršno oblast, čemur se je najbolj zoperstavljala Levica. "Levica je premislila. Tudi jaz sem premislil," je rekel v nedeljo zvečer za TV Slovenija. "Sem pa bil deležen številnih diskreditacij in diskriminacij, zelo trdih izrazov. Odločil sem se, da ne bom šel po poti iskanja zadoščenja na sodišču. V politiki je tako, da kdor ne mara vročine, naj ne hodi v kuhinjo. To sem sprejel na ta način." Da je svoboda govora v Sloveniji široka, pravi, in da za nobenega od tvitov ali zapisov na facebooku ni bil preganjan, kaj šele obsojen.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta