Danes dva potresna sunka na jugu države, ste ju čutili?

Miha Raičevič
19.09.2021 15:36
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so prvi potresni sunek zabeležili ob 11.10 z magnitudi 1,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 79 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Črnomlja. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Črnomlja in okolice, so sporočili iz urada za seizmologijo in geologijo pri agenciji za okolje (Arso).

Drugi potresni sunek pa so zabeležili ob 15.04. Ta je imel magnitudo 1,4, po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 78 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Metlike. Tudi v tem primeru intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Metlike, Črnomlja in okoliških krajev, so še sporočili iz omenjenega urada Arsa. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta