Danes na Kredarici najdebelejša snežna odeja letos, opozorilo tudi pred poplavami

M.R.
29.05.2019 13:50

Od sinoči od 20. ure je do danes do 8. ure na Kredarici zapadlo kar 65 centimetrov novega snega. Snežna odeja je tako visoka kar 270 centimetrov, to pa pomeni, da je danes na Kredarici največ snega v letošnjem letu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Strmsek

O tem je prvi poročal profil Neurje.si na Twitterju. Podatek smo nato preverili in potrdili v evidenci agencije za okolje (Arso), ki je zabeležila, da je bila najdebelejša snežna odeja na Kredarici letos visoka 265 centimetrov. In sicer so tako debelo odejo namerili minuli teden v torek. 
{twitter}https://twitter.com/NeurjeSi/status/1133690042378067968{/twitter}
Tako debela odeja je vztrajala do četrtka, nato pa se je preko vikenda in še v ponedeljek in torek znižala na "le" 235 centimetrov. Nočne obilne padavine so jo precej spet odebelile. 

Pogled iz spletne kamere na Kredarici danes malo po 13. uri
Arso

V gorah bo še snežilo

Meteorologi pri Arsu tudi za danes za gorski svet napovedujejo oblačno in megleno vreme s padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1500 in 1800 metrov, kar pomeni, da bi se lahko odeja še odebelila. Na nadmorski višini 2500 metrov bodo temperature pri okoli -2 stopinjah Celzija. 

​Opozorilo pred poplavami

Sicer pa za danes vremenoslovci napovedujejo obilne padavine. Do jutri zjutraj naj bi zapadlo še do okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter. Prav zaradi tega pa hidrologi pri Arsu opozarjajo, da bodo danes čez dan poplavile nekatere reke na območju dolenjskega krasa in na območju Grosuplja. Poplavijo lahko tudi Gradaščica, Ljubljanica in nekateri njeni južni pritoki na Ljubljanskem barju in Vipava. Danes in jutri bo poplavljala tudi Krka. 

Hidrološko opozorilo za 29. maj 2019 
Arso
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta