Dars lahko dela na vso moč

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
03.04.2020 19:07

Krizno obdobje je čas za pospešeno krpanje slovenskega avtocestnega omrežja, a naj prazne ceste ne spodbudijo prehitre vožnje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Te dni bo asfalterjem naklonjeno še vreme. Za kakovostno opravljeno delo z asfaltom je namreč potrebnih nekaj stopinj nad ničlo. 
Robert Balen

Krizno obdobje zaradi epidemije novega koronavirusa Družba za avtoceste v Republiki Slovenji (Dars) izkorišča za pospešeno izvajanje vzdrževalnih del. Mednje spada zlasti popravilo poškodovanih delov vozišč oziroma preplastitve. "Sicer gre za dela, ki jih opravimo vsako leto, ampak moramo na podlagi podatkov o prometu izbrati termine, ki so najugodnejši in z najmanj zastoji. In tudi ko jih izberemo, nastanejo zastoji, dolgi kilometer, dva. V tem času, ko je padec prometa očiten, takih zastojev nismo beležili," pojasnjuje Marjan Koler z Darsa. Na najbolj obremenjenih odsekih naj bi sicer bilo za okoli 60 odstotkov manj prometa. Ta dela bi v običajnih razmerah razporedili na vikende, ko ni dnevnih migracij v službo in drugih nujnih opravkov. "Zdaj pa se lahko skoncentrirajo in se opravljajo praktično vsak dan, ne da bi to povzročilo občutno motnjo v prometu. Lahko se zgodi, da se občasno, vsaj v Ljubljani, v konici nabere nekaj sto metrov kolone, a se te tudi v nekaj minutah sprostijo," razlaga Koler in poudarja, da jim bo v teh dneh naklonjeno še vreme. Za kakovostno opravljeno delo z asfaltom je namreč potrebnih nekaj stopinj nad ničlo.

Izogniti se gneči, prihraniti denar in čas

Tako razmišlja tudi infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, ki za pohitritev del tam, kjer je to mogoče, ob Darsu apelira še na Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo. "Zdaj ni veliko prometa, k temu prispeva tudi prepoved prehajanja iz občine v občino. V še večji meri se lahko ta dela nadaljujejo, kot je bilo po prvotnem planu," nam je povedal. "Izognili se bomo gneči, s tem prihranimo tudi veliko denarja, časa, zlasti pa je pomembno zadovoljstvo ljudi, ki ne nazadnje naše avtoceste in ceste plačujejo," je dejal Vrtovec. Ob tem poziva, da se čim prej, v skladu z roki, zaključijo tudi javna naročila in se delo lahko začne. "V primeru velikih obnov si želim, da bi določene pohitrili. Tukaj zlasti mislim na predor Golovec. Rad bi, da bi popravilo predora, ki je v planu za poletne mesece, začeli čim prej," je povedal.

Naj prazne ceste ne premamijo

Opozarja pa infrastrukturni minister še na nekaj: "Naj ljudje praznih cest ne izkoriščajo za to, da testirajo hitrost svojih avtomobilov. Ker se potem po nepotrebnem zgodijo prometne nesreče, poškodbe in ne nazadnje tudi smrti." Na to opozarja tudi Dars, kjer v prvi vrsti pozivajo k preložitvi vseh nenujnih poti. Sočasno se ob znatnem upadu števila vozil na avtocestnem omrežju soočajo "s povečanim številom voznikov, ki bolj pretočne avtoceste izkoristijo za vožnjo, ki v nekaterih primerih krepko preseže največjo dovoljeno hitrost vožnje po avtocestah in hitrih cestah". Tako so na odseku avtoceste med Domžalami in Šentjakobom marca zaznali 12-odstotno povečanje števila voženj med 180 in 200 kilometri na uro v primerjavi z lanskim marcem. Pri vožnji nad 200 kilometrov povečanje primerov glede na enako obdobje lani znaša kar 73 odstotkov, beležijo pri Darsu. Kot najbolj problematično izpostavljajo dejstvo, da se največje število prekoračenih hitrosti zgodi v dnevnem času, ko je tudi sicer na cestah največ vozil. Koler zato poziva, naj ljudje spoštujejo predpisano hitrost: "Ker lahko nastanejo nesreče in to bo dodatno obremenilo zdravstvo, ki je že tako povsem obremenjeno zaradi epidemije novega koronavirusa."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta