Delavci Tomosa v čakanju na plače in stečaj

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
28.12.2018 16:18

V Tomosu rubežniki, na vratih listki upnikov, za njimi gora neodprte pošte. Obupani delavci pa čakajo na stečaj, po katerem bi lahko le prišli do plač.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V zlatih časih je v Tomosu delalo okoli 2500 ljudi, tovarna je imela lastni razvojni institut, Tomosove mopede so izvažali na vse celine.
FPA

"V Tomosu je katastrofa. Deset delavcev, ki so še ostali, je brez plač in plačanih prispevkov že štiri mesece. Seveda niso ugledali niti regresa in v nekaterih primerih niti ne solidarnostnih pomoči. Rubežniki so od avgusta, ko se je začela prava eskalacija težav, v firmo prišli že štirikrat rubit, bile pa so tudi že tri dražbe. Direktor in lastnik Iztok Pikl se skriva, vsem organom in izvršiteljem se izgovarja, da je zelo bolan in da je v bolnišnicah. Pikl tudi spreminja naslove, kar je razvidno na Ajpesovi strani, tako podjetij MPO Moto, d.o.o, Iztok Pikl, s.p., kot tudi svojega stalnega prebivališča. Dogaja se najhujše. Na vratih družbe Tomos se nabirajo listki upnikov, ki se skrbno pospravljajo na direktorjevo šest metrov dolgo mizo, kjer se nabira tudi vsa neodprta pošta. Stolov in mopeda v pisarni več ni, ker so jih zaplenili rubežniki, ki so zarubili in prodali tudi omaro s serverjem. Ampak je ta omara pred dvema tednoma izginila, človeka, ki jo je v nedeljo odnesel, pa je posnela kamera. Rubežnik je namreč izginotje prijavil policiji, ki zdaj zadevo proučuje."

Sporočila upnikov in rubežnikov na vratih koprskega Tomosa. Medtem zaposleni upajo na stečaj, ki bi presekal njihovo agonijo.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta