Denar je odtekal prefinjeno

Damijana Žišt Damijana Žišt
26.09.2016 19:56
S prihodom Antona Breznika na čelo AMZS je tam zavel nov veter; korupcijskih afer znotraj AMZS, ki so 2014. odnesle tedanjega generalnega sekretarja AMZS Slavka Rusa, ni več
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
AMZS ste prevzeli v času, ko so se začele širiti govorice o različnih nepravilnostih pri poslovanju. Zakaj ste se odločili priti na čelo največje civilne organizacije v državi, ki je po resoluciji o nacionalnem programu o varnosti v cestnem prometu ena izmed sodelujočih pri aktivnostih za varnost na naših cestah?

AMZS je zaradi afer izgubila velik ugled med člani, zaposlenimi, poslovnimi partnerji in tudi v javnosti. Ali menite, da ste s sodelavci in določenimi spremembami znotraj AMZS že uspeli povrniti zaupanje v organizacijo, ki je stara več kot sto let?

Robertu Štabi

Kakšni so bili konkretni očitki koruptivnih dejanj organov pregona?

Kakšne spremembe je doživela delniška družba znotraj AMZS?

Kam pa je šel denar?

Lucija Živa Sajevec

V vašem mandatu ste uvedli kar nekaj sistemskih sprememb za boljše delovanje AMZS. Katere?

Pri uspešnem vodenju AMZS vam nedvomno tudi zelo pomagajo bogate izkušnje iz vašega poslovnega življenja, ste namreč lastnik zelo uspešnega mariborskega podjetja Fibmarkt, ki se prav tako ukvarja z varnostjo na cestah, med drugim izdelujete tudi tovornjake.

AMZS tudi pomaga Timu Gajserju, svetovnemu prvaku v sezoni 2016 v elitnem razredu MXGP. Že preden je postal prvak, ste si prizadevali, da bi bila vsaj ena dirka za svetovno prvenstvo v elitnem razredu na dirkališču v Orehovi vasi. Kako daleč je že ta zadeva?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta