Do dviga minimalne plače z dialogom

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
19.11.2018 16:17

Tudi davčne reforme ne bo čez noč, je dejal premier Šarec, ki vztraja, da podpora marakeškemu dogovoru ne pomeni izgube suverenosti države.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Če želimo, da je Slovenija v skupini držav, ki odgovorno rešuje vprašanje migracij, potem moramo pri tem sodelovati," odgovarja premier Marjan Šarec opoziciji v zvezi z marakeškim sporazumom.
Andrej Petelinšek

"Ni ga državljana, ki se ne bi strinjal, da je minimalna plača prenizka. Vendar pa je treba minimalno plačo dvigniti v socialnem dialogu. Žal mi je, da delodajalci niso pristopili k dialogu v okviru ekonomsko-socialnega sveta, saj bi na ta način lažje našli rešitev. Zato se bom osebno angažiral pri delodajalcih, da bi dialog stekel." Tako je na vprašanje poslanca Levice Mateja Tašnerja Vatovca, ali podpira dvig minimalne plače z letom 2020 na 700 evrov, izločitev vseh dodatkov iz nje in oblikovanje formule, po kateri bi bila omenjena plača za dvajset odstotkov višja od minimalnih stroškov, ob začetku parlamentarne seje odgovoril predsednik vlade Marjan Šarec. Ocenil je, da bi se bilo vse drugo lažje dogovoriti, če bi se najprej uskladili glede omenjene formule. Obenem pa je apeliral na poslance, da bi zakon sprejeli v roku, ki bi omogočil njegovo veljavnost že z januarjem 2019.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta