Do konca meseca bo še vroče in soparno, letošnje poletje drugo najtoplejše, morda tretje

M.R.
28.08.2019 10:45

Avgustovska ohladitev lahko včasih prinese tudi že konec poletja. Letos se to ni zgodilo in po napovedih se ne bo tudi v zadnjih dneh tega meseca.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V prihodnjih dneh bo še dovolj toplo za osvežitev v vodi.
Andrej Petelinšek

Pred nami je še nekaj precej vročih in soparnih dni, pri čemer pa lahko vsak dan nastanejo tudi krajevne plohe in nevihte. Meteorologi pri agenciji za okolje (Arso) za danes napovedujejo povečano koprenasto oblačnost in temperature do 30 stopinj, na Primorskem do 32 stopinj Celzija. Jutri dopoldne bi lahko po nekaterih nižinah nastala megla, sicer pa bo vreme podobno kot danes s prav tako visokimi temperaturami. 
Tudi v soboto in nedeljo bo prevladovalo deloma sončno vreme, predvsem popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo še vedno med 25 in 30 stopinjami Celzija. Temperatura morja v Kopru se giblje med 26 in 27 stopinjami Celzija.
Za ta teden podobno vreme kot v Sloveniji napovedujejo tudi hrvaški meteorologi, ki svetujejo vsem, naj se ohladijo v morju, če imajo to možnost, saj se temperature morja gibajo med 25 in 27 stopinjami Celzija.

Drugo ali tretje najtoplejše poletje 

Sicer pa so pri Arsu danes tvitnili, da "je letošnje (meteorološko) poletje večjem delu Slovenije drugo ali tretje najtoplejše doslej."
Ob tem so dodali, da je odklon v večjem delu Slovenije pri približno 2,5 stopinje Celzija nad dologoletnim povprečjem (med leti 1981 in 2010). Najtoplejše poletje je bilo do zdaj leta 2003, sledijo pa še poletja v letih 2017, 2015, 2012 in 2018, je pojasnil meteorlog pri Arsu Brane Gregorčič
Količina padavin pa je bila v tem poletju po državi zelo različna. Na Primorskem je zapadlo okoli 100 litrov dežja na kvadratni meter, v goratih predelih pa celo do 500 litrov.
{twitter}https://twitter.com/meteoSI/status/1166637026877288448{/twitter}

Z novim tednom sprememba 

Sicer pa pri Arsu napovedujejo, da bo prihodnji teden od ponedeljka do srede večinoma oblačno in deževno vreme. Prihaja tudi postopna ohladitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta