Dr. Verici Trstenjak izročili visoko avstrijsko državno odlikovanje

13.05.2020 16:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dr. Verica Trstenjak in avstrijska veleposlanica v Sloveniji Sigrid Berka. Podelitev so v rezidenci avstrijskega veleposlaništva v Ljubljani danes opravili v ožjem krogu, zaradi protikoronskih ukrepov.
Osebni arhiv

Avstrijski častni križ za znanost in umetnost I. reda, ki ga podeljuje predsednik Republike Avstrije, so v rezidenci avstrijskega veleposlaništva v Ljubljani izročili dr. Verici Trstenjak. Predsednik Alexander Van der Bellen je slovensko univerzitetno profesorico, strokovnjakinjo za mednarodno pravo, ki uči na univerzah na Dunaju, v Salzburgu in tudi v Ljubljani in Mariboru, za seboj pa ima zavidljivo evropsko pravosodno kariero, odlikoval za izjemne znanstvene zasluge na področju evropskega prava in kot priznanje za njen prispevek k poglobitvi odnosov med Republiko Avstrijo in Republiko Slovenijo.
Državno odlikovanje je dr. Verici Trstenjak izročila avstrijska veleposlanica v Sloveniji Sigrid Berka, v navzočnosti državnega sekretarja na slovenskem ministrstvu za zunanje zadeve, veleposlanika Toneta Kajzerja. Po besedah veleposlanice gre tu še za prav posebno, znanstveno povezavo med državama sosedama.

Dr. Verica Trstenjak: "Posebna čast je, ko te nagradi tuja država, v katero si prišel kot tujec." 
Katja Kodba
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta