Država in najbogatejši Madžar vlagata v novi ljubljanski potniški center

STA, SKL
15.12.2020 19:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Načrti za Emoniko
Neznan

Ljubljana in Slovenija si po besedah ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca zaslužita moderno železniško in avtobusno postajo, ki jima bo v ponos. "Naj živi Emonika," je ob tem poudaril. Za prvi del bo odgovorna direkcija za infrastrukturo, za gradnjo avtobusne postaje z garažno hišo bodo investitor Slovenske železnice, v komercialni del, ki obsega trgovsko in zabaviščno središče, poslovno stavbo ter hotel, pa bo vlagala družba Mendota Invest, katere ustanoviteljica je madžarska banka OTP, ki je lani prevzela SKB banko.

Sandor Csanyi: "Želimo vlagati v prihodnost slovenskega gospodarstva." Foto: Robert BALEN
Robert Balen

Država bo k projektu prispevala 109 milijonov evrov, del javne železniške infrastrukture pa bo sofinanciran tudi z evropskimi sredstvi. Zasebni investitor bo prispeval 250 milijonov evrov za zasebni del, Slovenske železnice pa bodo prispevale 28 milijonov evrov. Predsednik uprave OTP banke Sandor Csanyi je ob podpisu memoranduma poudaril, da želi banka sodelovati pri razvoju slovenskega gospodarstva. "Narediti želimo nekaj izjemnega, na kar bomo ponosni," je poudaril Csanyi in napovedal prostorne in moderne površine za nakupovanje, zabavo in sklepanje poslov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta