ECB: Nova KBM ima soglasje za prevzem Abanke

Matija Stepišnik Matija Stepišnik
02.02.2020 16:23

Nova KBM, ki postaja lastnik doslej državne Abanke, bo posel s plačilom kupnine in prenosom delnic sklenila v naslednjih dneh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
John Denhof, predsednik uprave Nove KBM, bo poslej upravljal precej večjo bančno skupino. 
Igor Napast

Nova KBM je po naših informacijah dobila še zadnje potrebno soglasje za prevzem Abanke. Zeleno luč je prižgal še ključni regulator bančnega trga v evroobmočju, Evropska centralna banka. Že pred tem je s poslom soglašala slovenska agencija za varstvo konkurence. ''ECB-soglasje je le eden od mejnikov v postopku nakupa Abanke. Do zaključka nakupa posla ne moremo komentirati. O vseh nadaljnjih aktivnostih vas bomo v prihodnjih dneh obvestili," so se na naše poizvedovanje odzvali v Novi KBM. Posel bo zaključen, ko bo prišlo do plačila kupnine in s tem prenosa delnic doslej državne Abanke na Novo KBM, ki je v lasti ameriškega sklada Apollo in Evropske banke za obnovo in razvoj. Mariborsko banko obvladujeta prek projektnega podjetja v Luksemburgu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta