Elan je prešel v roke finskega sklada KJK

STA, B.P.
24.12.2018 12:21

Elan je po treh letih v lasti družbe Wiltan Enterprises, ki sodi pod okrilje sklada ruskega kapitala VR Capital, prešel v roke finskega sklada KJK. Ta se osredotoča na regijo Balkana in baltskih držav in je v Sloveniji lastniško navzoč v nekaterih družbah. Nakup Elana bo zaključen sredi leta 2019 in po zeleni luči varuha konkurence.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Kot so še danes sporočili iz Elana, so njegovi družbeniki, zastopani s strani družbe Wiltan Enterprises, ki je v lastništvu in upravljanju sklada VR Capital iz Londona, podpisali pogodbo o prodaji in prenosu 100 odstotkov poslovnega deleža družbe Elan s podjetjem, ki je v lastništvu sklada KJK Fund III iz Luksemburga ter v upravljanju sklada KJK Management.
Dosedanji lastniki Elana so prodajo družbe napovedali letošnjo pomlad, ko so zaradi dobrega poslovanja Elana prejeli interes za nakup tega podjetja. Takrat so za prodajo najeli svetovalno podjetje Freitag & Co. in napovedali, da bi Elan novega lastnika lahko dobil še pred koncem leta. Več informacij o poslu v Elanu danes niso razkrili.

Renata Skrjanc
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta