Eurojackpot: Slovenski srečnež, ki je zadel 60 milijonov evrov, že prejel denar na račun

M.R.
08.05.2024 13:20

Slovenski dobitnik rekordnega zneska v igri Eurojackpot je že dobil svojih 51 milijonov evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
STA

Zmagovalno kombinacijo igre Eurojackpot, ki je bila izžrebana 23. aprila, sta vplačala igralca iz Slovenije in Nemčije. Zato se je nagradni sklad 120 milijonov evrov razdelil med oba. 60 milijonov evrov gre tako slovenskemu igralcu, ki je svoj listek vplačal preko spleta, so sporočili z Loterije Slovenije. 

Ker pa mora za svoj dobitek lastnik zmagovalnega lističa plačati tudi davek, je na račun prejel 51 milijonov evrov, 9 milijonov evrov pa je prejela občina, v kateri ima srečnež stalno prebivališče. Imena občine na Loteriji Slovenije zaradi varovanja osebnih podatkov ne razkrivajo.

Maksimalni sklad 90 milijonov evrov je bil izžreban 14-krat, po spremembi igre leta 2022 pa je bil 120-milijonski maksimalni sklad izžreban petkrat. 

Glede na število prebivalcev se Slovenija po prejetih jackpotih uvršča na 3. mesto, takoj za Finsko in Dansko. V Sloveniji je bilo v zgodovini te igre doslej zadetih že več kot 6,58 milijona dobitkov v skupni vrednosti več kot 213 milijonov evrov.

Zadnji rekordni 60-milijonski dobitek je četrti jackpot za Slovenijo po vrsti. Slovenske občine so od začetka prirejanja te igre prejele 21,2 milijona evrov davkov od izplačanih dobitkov. Med drugim sta bila z njimi zgrajena tudi prizidek k Zdravstvenemu domu Grosuplje in znamenita fontana piva v Žalcu.

V igri Eurojackpot lahko sodeluje več kot 300 milijonov Evropejcev, prireja pa jo 34 organizacij iz 19 evropskih držav. Zadnja se je letos marca pridružila Grčija. Žrebanje poteka dvakrat tedensko, vsak torek in petek, v Helsinkih na Finskem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta