Evgenija Carl vs. Boris Popovič: Za nekdanjega župana Kopra pogojna kazen 6 mesecev

B. P., VČ
12.03.2019 18:27
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Popovič 

Zasebna kazenska tožba novinarke TV Slovenija Evgenije Carl iz 2014 je danes na prvi stopnji dobila epilog: sodišče je nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča obsodilo na 6 mesecev zapora pogojno za dobo dveh let zaradi treh žaljivih, poniževalnih izjav lokalnega politika na račun novinarke, ki je s tem dobila zasebno tožbo, Popovič pa obenem vanjo uperjene tožbe ne.
Popovič je bil konec leta 2013 pred stavbo sodišča v Kopru žaljivo govoril, češ da si je Carlova dala povečati prsi pa da naj bi bila zato dobila denar od nekega podjetja in v zameno ne poročala o njem ... 
"Nisem zmagala samo jaz, zmagala je družbena normalnost. Tako nizkotni in zavržni osebni napadi na zasebnost in intimo posameznika, kot si jih je privoščil nekdanji župan, v civilizirani evropski državi ne morejo ostati nekaznovani. Z obsodilno sodbo je sodišče v javnost poslalo pomemben signal, in sicer, da so žrtve varne, ker je institucija, ki jih mora ščititi brezkompromisno odigrala vlogo varovalke pred ravnanji, ki grobo posegajo v njihovo neodtujljivo in ustavno pravico do človeškega dostojanstva  ter osebne in profesionalne integritete. In nenazadnje, politični moči je sodišče danes odvzelo legitimnost, da pod plašč  pravice do svobode izražanja brezsramno skrije poskuse discipliniranja in utišanja novinarjev," to je prva izjava Carlove ob sodnem epilogu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta