(FOTO) Dele države zajelo hujše neurje. Cesta med Črno na Koroškem in Šoštanjem ni prevozna

STA, M.R., P.L.T., U.P.
16.06.2022 16:03

O večjih težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, od Dravograda in skoraj do Ptuja ... Zalivalo je ceste, sprožilo se je nekaj manjših plazov, plaz je zaprl cesto Šoštanj - Črna na Koroškem preko Slemena.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cesta Črna - Šoštanj preko Slemena je neprevozna.
Simona Kurent

Popoldne je dele Koroške, Štajerske, Gorenjske in Dolenjske od severa zajelo neurje z nalivi in močnim vetrom. S prizadetih območjih poročajoo zalitih kletnih prostorih in dvoriščih, plazovih, podrtih drevesih ter odkritih strehah. Aktiviranih je več gasilskih društev.

Kot so sporočili iz centra za obveščanje, je močno neurje zajelo območje občin Braslovče, Domžale, Kamnik, Litija, Lukovica, Hoče-Slivnica, Lovrenc na Pohorju, Maribor, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Starše, Novo mesto, Šentjernej, Trebnje, Črna na Koroškem, Dravograd, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Slovenj Gradec. Po prvih informacijah centra za obveščanje o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, iz Mežiške doline, območja Slovenj Gradca, Kamnika, Lukovice, Braslovč in Slovenske Bistrice.

Po sedaj zbranih podatkih centra za obveščanje je močan dež zalil kletne prostore stanovanjskih objektov, voda je zalila več dvorišč, prostore trgovskega podjetja, tiskarne in frizerskega salona. V naselju Spodnja Polskava je udar strele poškodoval stanovanjski objekt, eno osebo so zaradi tega prepeljali v bolnišnico.

Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste zaradi plazu pri Fali promet na cesti Ruše-Lovrenc na Pohorju promet poteka izmenično enosmerno.

Radarska slika neurja na Koroškem in Štajerskem 
Zoom Earth

Plaz je zaprl tudi cesto med Črno na Koroškem in Šoštanjem preko Slemena, tako da je bila nekaj časa povsem neprevozna. Plaz se je sprožil tudi v naselju Javorje, v občini Črna na Koroškem.

Veter je po državi podrl več 100 dreves, odkril strehen več stanovanjskih in gospodarskih objektov. Okrog 15. ure je odneslo tudi del strehe na upravni stavbi družbe SIJ Metal Ravne. Voda je zalila tudi del zgornjega nadstropja. Nihče od zaposlenih ni bil poškodovan. Računalniško in drugo ključno delovno opremo so zaposleni takoj umaknili na varno, nastala pa je materialna škoda, ki je v tem trenutku še ne morejo oceniti, sporočajo iz družbe. Gasilci so takoj prišli na kraj dogodka z namenom preprečevanja nadaljnje škode. Proizvodni obrati niso utrpeli škode.

Posledice neurja v naselju Tolsti Vrh pri Ravnah na Koroškem 
Miran Mlakar
Posledice neurja v naselju Tolsti Vrh pri Ravnah na Koroškem 
Miran Mlakar
Posledice neurja v naselju Tolsti Vrh pri Ravnah na Koroškem 
Miran Mlakar

Kot poroča Dolenjski list, je nekaj pred 17. uro neurje zajelo tudi Dolenjsko, in sicer območje občin Novo mesto, Trebnje, Šentjernej, Straža, Mirna Peč, Črnomelj, Žužemberk in Metlika. Na ceste se je podrlo več dreves, zaradi česar je bil ponekod onemogočen ali oviran promet. Podrto drevje je poškodovalo tudi nekaj parkiranih avtomobilov, meteorna voda pa je zalila več objektov in dvorišč. Na ceste je naneslo večje količine blata. Močan veter je razkril nekaj streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih.

Nevihtno dogajanje se trenutno pomika proti jugovzhodu in vzhodu države, močno neurje je trenutno na širšem območju Novega mesta. Je pa sicer agencija za okolje za vsa območja države, razen za jugozahod, za danes izdala oranžno vremensko opozorilo. Kot opozarja, so še zvečer v notranjosti možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta