(FOTO) Dražba: Znane so cene počitniških hišk propadlega Primorja na Cresu, poglejte si njihove fotografije

M.R.
12.01.2021 12:52
Hiške so velike od slabih 33 do slabih 73 kvadratnih metrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Notranjost hiške
Kf Finance
Kf Finance
Počitniške hiške
Kf Finance

V prihodnjih mesecih bo stečajni upravitelj Primorja Rudolf Hramec pripravil dražbo počitniških hiš v naselju Stara Gavza na hrvaškem otoku Cres. Finance so poročale, da naj bi dražbo izvedli konec marca ali v začetku aprila, odvisno od epidemioloških razmer.

Počitniška hiška
Kf Finance
Hiške se prodajajo s pohištvom
Kf Finance

Omenjeni časnik pa je objavil tudi izklicne cene 38 počitniških objektov, ki bodo naprodaj. Te se bodo gibale od 60 do 127 tisoč evrov, odvisno od velikosti posamezne hiše, njene lege, bližine morja in plaže ter tudi tega, ali je bila obnovljena. Cene, ki so jih objavile Finance, morajo sicer potrditi še upniki in sodišče. Glede na to, da so predlagane tržne cene, ne gre pričakovati, da se upniki ali sodišče ne bi strinjali s prodajo. 

Počitniška hiška
Kf Finance
Kuhinja
Kf Finance

Pretekli teden smo poročali, da bo naprodaj 38 opremljenih počitniških objektov v skupni izmeri 1622 kvadratnih metrov, zgrajenih med letoma 1978 in 1981, od katerih je bilo leta 2007 deset obnovljenih. K skupaj 35.398 kvadratnih metrov velikemu naselju sodita še 12.181 kvadratnih metrov veliko nepozidano stavbno zemljišče in recepcija. Finance poročajo, da so hiške velike od slabih 33 do slabih 73 kvadratnih metrov. Za hiške s površino dobrih 40 kvadratnih metrov bo izklicna cena dobrih 70 tisočakov, štiri med njimi pa so bile obnovljene, zato bo njihova izklicna cena za 7 tisoč evrov višja. 

Počitniška hiška
Kf Finance
Počitniška hiška
Kf Finance

Hiške imajo teraso, vsaki pa pripada še okoli deset kvadratnih metrov vrta. Nepremičnine se prodajajo tudi s pohištvom. Najmanjše imajo dve ležišči, največja, ki meri 72,9 kvadratnega metra in je tudi najdražja (127.156 evrov), pa jih ima 6.

Recepcija naselja
Kf Finance
Nepozidano zemljišče
Kf Finance
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.