(FOTO) Električni mrki zaradi vetra na Celjskem: Nekateri so bili brez električne energije kar 18 ur

Rozmari Petek Rozmari Petek
07.02.2020 09:52

Vsi še niso priklopljeni na omrežje, temveč jih je Elektro Celje priklopilo na agregate, nekateri so bili brez električne energije kar 18 ur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšnih prizorov je bilo v minulih dneh zaradi vetra ogromno, brez električne energije pa je bilo na širšem območju Celja in Savinjske doline okoli tisoč odjemalcev električne energije. 
Elektro Celje

Nekaj odjemalcev električne energije na širšem celjskem območju še danes potrebno električno energijo pridobiva s pomočjo agregatov. Zanje so poskrbeli v Elektru Celje, saj včeraj popoldne niso uspeli odpraviti vseh napak, predvsem na nizkonapetostnem omrežju. Za njimi so namreč trije burni dnevi in noči. V torek je zaradi vetra brez oskrbe z električno energijo ostalo 2.886 odjemalcev Krškega, Brežic, Dobove, Kostanjevice na Krki in Pobočja, v sredo pa je bilo hudo na širšem območju Celja, predvsem Šmartnega v Rožni dolini, Dravske doline, Savinjske doline in v Podvolovjeku v Zgornji Logarski dolini. Brez električne energije je bilo (v nekaterih primerih kar dolgih 18 ur skupaj) okoli tisoč odjemalcev.

Veter je bil kriv, da so mnogi v minulih dneh ostali brez elektrike.
Elektro Celje
Nekatere posledice vetra Elektro Celje odpravlja še danes. 
Elektro Celje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta