(FOTO in VIDEO) Po Ljubljani na kolesih protestiralo okoli 3500 ljudi; protestniki na kolesih tudi v Mariboru

Niz samoniklih protestnih akcij, ki se je začel na balkonih stanovanj s piskri in kuhalnicami, se je že prejšnji petek preselil na kolesa in ulice mest. Podpira ga več kot 20 samoorganiziranih skupin in civilnodružbenih kolektivov. Današnja uporniška vrtenja pedal so se odvijala tudi v Mariboru, Kopru in Ljubljani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

21.11
Po prostestu so z ljubljanske policijske uprave poslali sledeče sporočilo:

"Dne 1. 5. 2020, okoli 19. ure se je v Ljubljani zbralo približno 3500 kolesarjev in nekaj pešcev. Kolesarji so se vozili po ulicah na območju centra mesta, nekaj se jih je nahajalo tudi na Trgu republike. Policisti so na kraju opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost prometa in nadzor nad upoštevanjem Odloka
o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji. Policisti so udeležence javnega zbiranja opozarjali, da upoštevajo ukrepe določene z odlokom za preprečevanje in širjenje nalezljive bolezni. Dogodek je potekal mirno, so pa policisti zaprli več ulic v okolici z namenom zagotovitve varnosti vsem udeležencem v cestnem prometu. Navedeni dogodek ni bil prijavljen in organizator trenutno ni znan. Policisti trenutno niso izvedli še nobenih ukrepov, se pa nadaljuje zbiranje obvestil v zvezi dogodka in se bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepalo v skladu z zakonodajo oziroma obvestilo pristojni Zdravstveni inšpektorat."

Kristina Božič
Večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta