(FOTO) Je jutranja konica pravi čas za dela na avtocesti? Na Darsu pojasnjujejo, da drugače ne gre

A.L.
17.04.2019 09:48

Se bodo razmere pred prvomajskimi prazniki na slovenskih cestah nekoliko umirile?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Večer

Bralci so nas opozorili na dolge zastoje, ki že vse od jutra nastajajo na štajerski avtocesti med priključkom Domžale in počivališčem Lukovica. Za več pojasnil smo se obrnili tudi na Dars, kjer pojasnjujejo, da bodo preplastitev poškodovanih delov vozišča na odseku Domžale - Lukovica proti Mariboru zaključena danes, predvidoma med 14. in 15. uro. Marjan Koler iz Darsa na vprašanje, ali je jutranja konica pravi čas za tovrstna dela, ki povzročajo večkilometrske zastoje, odgovarja: "Kot smo napovedali v prometni napovedi prejšnji četrtek, bodo od nedelje, 14. aprila 2019, do srede, 17. aprila 2019, v času od 23. do 15. ure na odseku avtoceste A1 med Krtino in Lukovico proti Mariboru zapore prehitevalnega pasu zaradi popravil vozišča – dela potekajo tudi ponoči, ni pa možno, da bi z njimi lahko začasno prekinili in umaknili zaporo za čas jutranje konice. Dela terjajo najmanj 15-urno neprekinjeno delo in s tem tudi zaporo."

Kakšno bo stanje med prazniki?

Med velikonočno-prvomajskimi prazniki ni pričakovati tovrstnih del, izjema so delovišča z obsežnejšimi obnovitvenimi deli in odstranitvami cestninskih postaj, pojasnjuje Koler. "Žal tudi teh del ni mogoče začasno prekiniti in vzpostaviti prometa po delu, kjer potekajo dela, dokler ta niso zaključena, da je po njem možno varno odvijanje prometa," dodaja.
{twitter}https://twitter.com/JureBracko/status/1118376671579652097{/twitter}
Minuli vikend je bilo na slovenskih avtocestah veliko slabe volje tudi zaradi podiranja cestninske postaje Vransko. V soboto in nedeljo smo poročali o večkilometrskih zastojih, ki so nastajali tudi na regionalni cesti. Vozniki so poročali, da so razdaljo manj kot deset kilometrov premagovali v treh urah. Lahko tudi v prihodnjih dneh še pričakujemo tovrstne zastoje na cestah zaradi rušitve cestninskih postaj? Marjan Koler odgovarja, da ne. "Pri rušitvi čelnih cestninskih postajah, torej tistih večjih, na sami trasi avtoceste, ne bo več popolnih zapor avtoceste, te bodo potrebne samo pri rušitvi cestninskih postaj na posameznih priključkih."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta