(FOTO) Kako testirajo v Slovenj Gradcu? Nekateri so čakali že ob osmih

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
26.12.2020 10:21
Tudi na Koroškem se je danes ob 9. uri pričelo množično prostovoljno testiranje na novi koronavirus, ki bo trajalo do 16. ure.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvi se je testiral Tilen Klugler, hitri test je pokazal, da ni okužen.  
Nejc Strojnik

Prvega so testirali župana mestne občine Slovenj Gradec Tilna Kluglerja. 

"Test sem opravil, hvalabogu je rezultat negativen. Šel sem preventivno, da pokažem ljudem, da je prav, da se potestiramo in dejansko ugotovimo, kakšna je slika v naši občini. Najbolj vesel pa bom, da bi bili vsi, ki zdaj čakajo v vrsti, kakih 60 jih je, negativni in da bi to pokazalo, da Koroška ni v tako slabi epidemiološki sliki, kot se trenutno zdi in da lahko potem začnemo tudi s sproščanjem ukrepov. Želim, da bi bili rezultati v glavnini negativni," je dejal župan.

Testiranje opravlja ekipa Zdravstvenega zavoda Zdravje iz Ljubljane. Pričeli so ob 9. uri, pri čemer so nekateri čakali že uro prej, končali pa bodo ob 16. uri. Na uro lahko testirajo okoli 60 ljudi, tako da bi lahko danes opravili med 400 in 500 testi. 

Vrsta pred športno halo. 
Nejc Strojnik
Hitro testiranje v Slovenj Gradcu je poželo veliko zanimanja.  
Nejc Strojnik

"Verjetno bo med temi prazniki kaj več druženja, tudi gibanja na prostem, recimo v mestnem jedru in pomembno je, da se tisti, ki so asimptomatski, ki ne kažejo znakov okužbe, lahko umaknejo, če bi jim test pokazal pozitiven rezultat," dodaja Klugler.

Pa se lahko v Slovenj Gradcu testirajo tudi drugi prebivalci Koroške, ne glede na prepoved prestopanja občinskih mej? "Mislim, da se lahko, tako je bilo rečeno, povedati morajo, da gredo na test, postavijo se v vrsto, potrebni sta zdravstvena in osebna izkaznica, " je odgovoril Klugler.

Testiranje končno tudi na Koroškem. 
Nejc Strojnik

Testirali so tudi predstavnika za odnose z javnostmi mestne občine Dušana Stojanoviča. "Test je negativen, testiral sem se, ker imam obveznosti in se mi zdi smiselno, da smo tisti, ki se gibljemo med ljudmi, preverjeno zdravi. Ni pa to kaj posebej strašnega, osebje je zelo profesionalno. Vsak testiranec po uri ali dveh prejme sms z rezultatom," je dejal, kot tudi, da ekipa, ki testira, rezultate pošilja v bazo NIJZ preko spleta. Tisti, ki bodo pozitivni, pa bodo nato prejeli tudi informacijo, kako naj ravnajo naprej.

Testiranje opravlja ekipa iz Ljubljane. 
Nejc Strojnik
V športni hali testirajo prebivalstvo.  
Nejc Strojnik
Kaj bo pokazala analiza testov?
Nejc Strojnik
Veliko zanimanja za testiranje v Slovenj Gradcu.  
Nejc Strojnik
Testiranje.
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta