(FOTO) Ljubezenske prevare, ki vas lahko stanejo več kot 10.000 evrov

Anže Simončič Anže Simončič
21.02.2019 11:35

V Ljubljani je pod okriljem Nacionalnega odzivnega centra SI-CERT potekala okrogla miza na tematiko spletnih ljubezenskih prevar, na kateri so spregovorili trije priznani strokovnjaki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
(Z leve) Katarina Janjič, Veronika Podgoršek, David Modic in Tadej Hren.
Anže Simončič

Zakaj se na tovrstne prevare tako zlahka ujamemo, kakšne so njihove značilnosti, s kakšnimi posledicami se žrtve soočajo, je le nekaj vprašanj, na katere so odgovorili David Modic, gostujoči predavatelj na Fakulteti za računalništvo in informatiko na Univerzi v Ljubljani, Tadej Hren, strokovnjak na področju mrežne in informacijske varnosti iz nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost in Veronika Podgoršek, doktorica znanosti na področju družinske in zakonske terapije. Okroglo mizo z naslovom Ljubezenske prevare na spletu je povezovala Katarina Janjič, koordinatorka programov ozaveščanja Varni na internetu.
Prevara je sestavljena iz treh stopenj – verjemljivosti, odgovora in izgube, pravi David Modic, ki je pred leti tudi raziskoval spletne prevare in računalniško varnost v računalniškem laboratoriju univerze v Cambridgeu. "Prevara se mora najprej zdeti verjetna, nato se odzovemo, vendar pri tem še ne izgubimo blaginje, smo pa že naredili naslednji korak in smo aktivno udeleženi v prevari," pojasnjuje potek prevare.

David Modic
Anže Simončič
Tadej Hren
Anže Simončič
Veronika Podgoršek
Anže Simončič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta