(FOTO) "Naše prijateljstvo raste," je zatrdil Pompeo, Janša pa je podčrtal izjemen pomen, ki ga imajo ZDA v svetu

STA, ZUR
13.08.2020 13:48

Slovenski zunanji minister Anže Logar in ameriški državni sekretar Mike Pompeo sta danes na Bledu podpisala izjavo o varnosti omrežij 5G. Kot so ob podpisu izjave poudarili na zunanjem ministrstvu (MZZ), je podpis potrditev slovenskih prizadevanj za okrepitev kibernetske varnosti države v zadnjih letih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Po navedbah ministrstva se Slovenija in ZDA strinjata, da vzpostavitev dinamičnega in odpornega ekosistema 5G terja temeljito oceno dobaviteljev in dobavnih verig ter dosledno upoštevanje načel vladavine prava, varnostnega okolja, etičnih praks in skladnosti dobaviteljev z varnostnimi standardi in najboljšimi praksami.

Andrej Petelinšek
V koloni oklepljenih avtomobilov 
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Pompeo in Janša pričakujeta okrepitev gospodarskih odnosov

Slovenski premier Janez Janša in njegov visoki gost, ameriški državni sekretar Mike Pompeo sta danes na Bledu potrdila dobre odnose med državama in skupne vrednote. "Naše prijateljstvo raste," je zatrdil Pompeo. Izrazil je tudi prepričanje, da bo njegov obisk okrepil gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in ZDA.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Pahor zelo zadovoljen z obiskom Pompea

Pompea pa je na kosilu v beljski vili Zlatorog popoldne gostil tudi predsednik Borut Pahor. Kot je dejal, je z obiskom zelo zadovoljen, zadovoljen pa je tudi Pompeo. Pahorju je povedal, da iz Slovenije odhaja z najboljšimi možnimi vtisi in da vidi velike potenciale za nadaljnje sodelovanje med Slovenijo in ZDA.

Pompea je gostil tudi predsednik Borut Pahor
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta