Eno od zahtevnejših varovanj, sporoča policija pred obiskom Pompea. In kdo zagotavlja vozilo ameriškemu zunanjemu ministru?

B.P.
12.08.2020 11:50

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo se je v ponedeljek odpravil na turnejo v Evropo, v okviru katere bo jutri obiskal tudi Slovenijo. To bo prvi obisk kakega ameriškega zunanjega ministra po 23 letih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Varnost na brniškem letališču ob obisku Busha ...
Saso Bizjak

V Sloveniji bo z zunanjim ministrom Anžetom Logarjem podpisal skupno izjavo o varnosti v omrežjih 5G, poseben pogovor na to temo pa se napoveduje tudi s slovenskim premierjem Janezom Janšo. Visokega ameriškega gosta bo sprejel tudi predsednik republike Borut Pahor. Večina obiska naj bi potekala na Bledu, je pred dnevi poročala STA.
In kako se slovenska policija pripravlja na tako pomemben obisk?
"Policija bo v primeru varovanja ameriškega zunanjega ministra izvedla vse aktivnosti načrtovanja, koordiniranja in same izvedbe varovanja ter skrbela za čim večjo pretočnost prometa. Varovana oseba je varovana v skladu z uredbo o varovanju oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov. Poleg policistov iz centra za varovanje za zaščito in drugih enot policije bodo pri varovanju sodelovali tudi ameriški varnostniki," pojasnjujejo na generalni policijski upravi. 

Ob obisku Busha v Sloveniji
Saso Bizjak
Prihod ameriškega predsednika Georgea W. Busha na brniško letališče leta 2008 ...
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta