(FOTO) Policija bogatejša za nov helikopter, ki je stal skoraj 15 milijonov evrov

Damijana Žišt Damijana Žišt
16.10.2019 18:15

Nov, sodoben in nujno potreben večnamenski transportni helikopter je stal - skupaj z vzdrževanjem in šolanjem posadke - slabih 15 milijonov evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi policijski helikopter AW169 je nujno potrebna pridobitev slovenske policije.
Robert BALEN

Na brniško letališče je danes popoldan iz Italije priletel nov večnamenski transportni helikopter Agusta Westland AW169 proizvajalca Leonardo Helicopters. Težko pričakovani novi helikopter je namenjen slovenski policiji, uporabljali ga bodo za izvajanje vseh policijskih nalog, pomeni pa tudi posodobitev transportnih zmožnosti v policijski floti.
Letalska policijska enota ima šest starejših helikopterjev, od teh sta trenutno v uporabi dva (A109 in AB206), ostali so v vzdrževanju ali postopku obnove. Kot je na Brniku povedal poveljnik Letalske policijske enote v Upravi za policijske specialnosti Dejan Kink, je to za "letalsko enoto poseben dan, saj je po dvanajstih letih na naši ploščadi znova pristal nov helikopter, ki pa še trenutno ni naš, saj poteka postopek prevzema in prepisa na slovensko policijo". Slovenska policija je dobila zelo zmogljiv in moderen helikopter z najsodobnejšimi sistemi, vitlom in nosili za reševanje iz gora. Prvi helikopter takšnega tipa je bil izdelan leta 2012, naš policijski helikopter ima serijsko številko 102 in ima vse ustrezne certifikate v skladu s standardi EASA.

Robert Balen
Takole so včeraj na Brniku pričakali novi policijski helikopter AW169 slovenski policijski piloti in pilotki.
Robert BALEN
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta