(FOTO) Prevalje in Ravne: Po poplavah pitna voda po 83 dneh!

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
25.10.2023 15:54

Kot je potrdil župan Prevalj Matic Tasič, je voda iz vodovoda Šumc po zadnjem vzorčenju končno pitna, ukrepi niso več potrebni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Verjetno zadnje natakanje pitne vode iz zalogovnika v središču Prevalj. 
Tomaž Ranc

Potem ko so na Prevaljah 12. oktobra slovesno odprli novi daljinski vodovod Šumc, ki iz Mežice napaja tudi Prevalje in Ravne, prejšnjega so uničile poplave, so vzorci vode danes končno tudi ustrezni, tako da je voda iz novega vodovoda zdaj tudi pitna.

"Po 83 dneh je uradno potrjeno, da je voda pitna. Od danes naprej nobeni ukrepi niso več potrebni, tudi prekuhavanje ne. Rečem lahko le še na zdravje," je dejal vidno zadovoljni župan Matic Tasič. Kot je znano, sta vodovod odprla s predsednikom vlade Robertom Golobom pred dvema tednoma, vmes pa so stekla laboratorijska preverjanja akreditiranega laboratorija NZLOH Maribor. 

Odprtja vodovoda pred dnevi se je udeležil tudi premier Robert Golob. 
Andrej Petelinšek

Uporabniki vodovoda Šumc, njihovo število krepko presega 10.000, si bodo zdaj lahko oddahnili. Mnogi so še danes vodo natakali iz interventnih zalogovnikov, ki so bili postavljeni na več krajih. Kot smo izvedeli še neuradno, so bili vsi odvzeti vzorci, katerih rezultate so danes prejeli iz pristojne institucije, skladni s predpisi, tako v Mežici, na Prevaljah in na Ravnah. Že vzorci iz prejšnjega tedna so kazali, da je voda ustrezna, a je po priporočilu NIJZ bilo potrebno še prekuhavanje, v tem tednu so opravili tudi še dodatno vzorčenje. Vzorčili so na šoli na Prevaljah, na Lokovici in na Ravnah, in voda iz Šumca je po zagotovilih župana sedaj tudi uradno pitna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta