(FOTO) Zjutraj snežilo po vsej državi, kje je zapadlo največ snega? Ohladitev bo izrazita!

M.R.
06.04.2021 08:23
Napovedi meteorologov agencije za okolje (Arso) so se uresničile in danes zjutraj je začelo snežiti po večjem delu države.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sneg v Ljubljani
Robert Balen

Zjutraj so se padavine od severa razširile nad celo državo, meja sneženja pa se spušča do nižin, le ob morju dežuje. Še pred koncem dopoldneva je sneženje na severovzhodu ponehalo, zapadlo pa je približno 5 centimetrov snega. Ob 14. uri je snežilo le še na jugu države.

Največ snega je po podatkih Arsa zapadlo v Zadlogu nad Idrijo, kjer je snežna odeja debela 35 centimetrov, v Babnem polju 29  centimetrov, v Osilnici 25 centimetrov, na Vrhniki 23 centimetrov, na Katarini nad Ljubljano 21 centimetrov, v Logatcu 22 centimetrov, v Kočevju in Črnomlju 20 centimetrov, na Cerkniškem jezeru 18 centimetrov, v Novi vasi in na Blokah 16 centimetrov, v Ljubljani in Postojni 15 centimetrov, v Novem mestu pa 10 centimetrov.

Ljubljana
Robert Balen
Sneg na cvetočih češnjah v okolici Maribora
Sašo Bizjak
Ljubljana
Robert Balen

Še hladneje kot danes pa bo jutri. Najnižje jutranje temperature bodo namreč od -8 do -3, v alpskih dolinah in planotah Notranje do okoli -12 stopinj Celzija. Sicer bo jutri delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale pa bodo kratkotrajne snežne plohe. Popoldne bo prehodno zapihal severozahodnik. Popoldne se bodo temperature gibale med 4 in 10 stopinjami Celzija. 

Ljubljana
Robert Balen
Okolica Maribora
Sašo Bizjak

V četrtek bo večinoma sončno vreme, v petek pa se bo nekoliko pooblačilo, pihati bo začel jugozahodnik. Oba dneva bo zjutraj zelo hladno, zato bo verjetna pozeba, so še zapisali meteorologi pri Arsu.

Ljubljana
Robert Balen
Medno
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta