Franc Jager kupuje strunjansko Salinero

Damijan Toplak Damijan Toplak
26.08.2020 06:30

Ob tem pa nekdanji trgovec snuje hotelska projekta še na hrvaških otokih Murter in Pag.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ali še ta teden Salinera resort v Strunjanu preide v roke nekdanjega trgovca Franca Jagra?
Zdravko Primožič/FPA

Še v tem tednu naj bi bilo odločeno, ali bo Sava Turizem prodala svoj hotelsko-apartmajski kompleks Salinera resort v Strunjanu. Neuradno naj bi bila interesenta za nakup dva - ob enem izmed naložbenih skladov še Franc Jager s svojim podjetjem Gradnje Jager iz Rogaške Slatine. Slednji nam je potrdil, da je oddal zavezujočo ponudbo, v kateri naj bi bil ponudil okrog devet milijonov evrov, ali bo to prepričalo prodajalce, pa bomo videli. V sklopu Salinere je 120 hotelskih sob, ki so deloma v trizvezdičnem in deloma v štirizvezdičnem hotelskem delu, pa tudi 80 precej dotrajanih pretežno dvozvezdičnih apartmajev.

Tudi Jelšingard ima velik potencial

Trgovec Jager, ki je pred kakšnim letom svojo trgovsko družbo Jagros (Trgovine Jager) predal v uspešno upravljanje treh sinov, Boštjana, Aleša in Mihe Jagra, se je vmes podal v nepremičninsko, še bolj pa v turistično dejavnost. Na hrvaškem otoku Murter je kupil hotel Colentum, kjer bo ob obstoječih 80 hotelskih sobah še 40 hotelskih sob sprva porušil in nato povsem prenovil. Hotel bo torej še naprej imel 120 hotelskih sob, ki bodo razvrščene v štirizvezdično kategorizacijo, prenova, ki naj bi bila končana najkasneje do prihodnje turistične sezone, pa bi lahko stala nekaj milijonov evrov.
Podjetje Gradnje Jager pa ima v lasti še pet hektarjev zemljišča ob morju na hrvaškem otoku Pag. Kot pove Franc Jager, naj bi do prihodnje pomladi tudi na Pagu pridobili ustrezno gradbeno dovoljenje za kasnejšo gradnjo štirizvezdičnega hotela s 120 sobami, za katerega še niso izbrali imena, obstaja pa velika verjetnost, da bodo za ta projekt iskali zunanjega investitorja.

Že prodali terme v Lendavi in Banovcih

K Savi Turizem (prek Save sta njena največja lastnika država s Kadom in SDH ter naložbeni sklad York Global) so bili aprila letos pripojeni Hoteli Bernardin s svojimi destinacijami v Bernardinu, Izoli in Strunjanu, predtem je Sava Turizem prodala Terme Lendava madžarski državni družbi Comitatus - Energia in Terme Banovci ljutomerskemu gradbenemu podjetju Karba mge. Lansko poslovanje Save Turizem je bilo s 96,8 milijona evrov prihodkov in 12,3 milijona evrov čistega dobička zelo dobro, dobra turistična sezona, predvsem zaradi turističnih bonov, pa se jim verjetno obeta tudi letos.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta