Frangež je ocenil volitve in še sebe: Prvi polčas je izgubljen, rezultat je slab, zelo slab

DR
10.06.2024 18:00

Esdejev kandidat za evropskega poslanca iz Maribora meni, da je desnica dobro unovčila nezadovoljstvo ljudi z vlado.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Povolilni posvet
Fotorobert Balen

"Močna zmaga desnice, krepak poraz koalicije," je na svoje FB-profilu začel povolilno analizo Matevž Frangež, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, kandidat SD na evropskih volitvah. Po njegovem je desnica dobro unovčila nezadovoljstvo z vlado, ki da mora premisliti, kaj dela prav in kaj narobe. Po njegovem se pozna, da ljudje težje živijo, problemi pa ostajajo nerešeni, koalicijske zaveze neizpolnjene. Nato je postavil še širši kontekst: smo sredi osupljivih sprememb, kar generira tudi strahove. "(Skrajna) desnica je te strahove s privlačnimi odgovori očitno bolje ujela v svoje mreže," piše Frangež. 

Rezultati so za SD pokazali preživetje, a ne več od tega.
Robert Balen

SD je osnovni cilj, tako nekdanji kandidat za mariborskega župana, dosegla, namreč preživela je, saj ostaja na evropskem političnem prizorišču. Svoj izplen, 1425 preferečnih glasov je ocenil kot "slab, zelo slab". Očitno je, meni, globoko padel v "lasten politični mehurček, v resnici pa precej oddaljen od ljudi". Franc Kangler je v Mariboru dobil sedemkrat več preferenčnih glasov. Čeprav se ima za super državnega sekretarja, ljudje vidijo drugače, rezimira Frangež, to pa je njegov problem in ne njihov, "hladen tuš skratka". A v kampanji, na terenu in družbenih omrežjih, je bil odsoten in pasiven, nekoliko ne več vajen kampanj, se je še ocenil. Zaključil je, da Maribor ostaja brez evropskega poslanca, Kamnik pa ima s Toninom in Šarcem denimo dva. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta