Govorili smo s članoma družine s Koroške, ki je na dražbi ponudila največ za Pahorjevo katrco

U.P, M.R.
15.02.2023 17:13

Bivši predsednik Borut Pahor je svojo "katrco" prodal za 60 tisoč evrov, sledi iz njegovih objav na družbenih omrežjih. Govorili smo s članoma družine, ki je kupila avtomobil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Katrca, ki je bila več kot 20 let v lasti Boruta Pahorja, je dobila novega lastnika.
Tit Košir

Katrco je namreč kupila družina Fratar iz Dravograda, je objavil Borut Pahor. Kupnino bo v celoti namenil Inštitutu Zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja. Gre za dve organizaciji, ki pomagata otrokom z rakom. 

"Kot družina smo se čisto zasebno odločili za to gesto. Smo trije bratje, imamo pet zdravih vnukov in nikoli nismo potrebovali na noben onkološki oddelek. Za donacijo smo se odločili, ker cenimo, kar imamo in upamo, da tretjega nadstropja nikoli ne bomo rabili obiskati. Naše podjetje Hygal nima nobene veze s tem, za donacijo smo se odločili kot družina Frater - mama, oče in trije sinovi. Tudi, če ne bi dobili avta, bi to darovali. Rekli smo si, zakaj pa ne. Dostikrat smo že kaj dobrega naredili za okolico, že donirali, na primer onkologiji v Slovenj Gradcu, a vedno smo želeli ostati neimenovani. Tu smo pa rekli, da naj bo. Danes je klical tudi Pahor, z njim se dobimo po 20. februarju, ko bomo avto uradno prevzeli. Bomo se seveda fotografirali, a nič posebej javno objavili, saj nismo darovali s tem namenom," nam je povedal Zlatko Fratar, ki pa je vesel vseh pozitivnih reakcij. V podjetju Hygal, ki se ukvarja s CNC mehansko obdelavo in galvanizacijo, imajo sto zaposlenih. Ti so že povedali, da so ponosni, ker delajo pri njih. 

"Danes sem dobil več sporočil kot pa takrat, ko sem se poročil," je v smehu dodal drugi brat Aleksander Fratar"Moramo gledati tudi naprej, da bo dobro tudi tistim, ki jih v življenju marsikaj muči. Vsi gledamo samo dnevne dobrine, a ne vidimo tega, kako hudo je nekaterim. Treba je pomagati. Kot družina se ne izpostavljamo radi, a to smo naredili za dobro vseh nas," je dodal.

Družina Fratar je na dražbi od Pahorja kupila osebno vozilo renault 4, ki je staro več kot 32 let, v Pahorjevi lasti pa je bilo več kot 20 let. O tem je nekdanji predsednik govoril v enem izmed posnetkov, ki jih je objavljal na družbenem omrežju, ko je dražba še tekla.

Danes pa je Pahor po končani dražbi v videu, objavljenem na Twitterju sporočil, da je avtomobil pred 20 leti kupil za 500 evrov in se zahvalil vsem, ki so v projektu sodelovali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta