Po daljših težavah bo Borut Pahor prihodnji teden operiran na prostati

Vanessa Čokl Vanessa Čokl
13.02.2023 13:26

Ker zdravljenje benigno povečane prostate z zdravili ni zadoščalo, ga po posvetu z urologom čaka operativni poseg v celjski bolnišnici, so pojasnili v pisarni bivšega predsednika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Pahor 
Igor Napast

"Če bo šlo vse po sreči, bi moral biti po sedmih dneh v redu," je bivši predsednik Republike Slovenije Borut Pahor povedal v oddaji Prvaki tedna na Radiu Slovenija, povzeli pa so na portalu N1. 

"Ko bo nordijsko prvenstvo (v Planici, op. a.), bom jaz, če bo bog dal, na operaciji v Celju. Na operacijo odhajam prihodnji teden v torek, če bo šlo vse po sreči, bi moral biti po sedmih dneh v redu, tako da bo to prvenstvo zame malce drugačno. Res je, da gledamo, ali bi bil čisto na koncu še čas za eno doživetje tam, vendar bi moral biti po operaciji čisto zdrav in pripravljen,” je operacijo omenil med odgovarjanjem na vprašanje, ali bo navzoč na planiških tekmah. 

Za več informacij smo se obrnili na pisarno bivšega predsednika in za Večer so odgovorili, da težave bivšega predsednika s prostato trajajo že nekaj let. Predstojnik urološkega oddelka celjske bolnišnice Sandi Poteko je benigno povečano prostato Pahorju zdravil z medikamentno terapijo. Ker pa ni zalegla, sta se odločila za operativni poseg. Bivši predsednik republike bo sprejet na oddelek celjske bolnišnice v torek, 21. februarja, in še istega dne operiran.

Sicer je bivši predsednik republike popolnoma zdrav, so nam še odgovorili iz njegove pisarne. Prav tako pa, da slovenskim strokovnjakom absolutno zaupa. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta