Grims in Mahnič pariško tragedijo takoj izkoristila za poceni nabiranje političnih točk

A.L.
16.04.2019 11:57

Kaj sta poslanca SDS zapisala na družbenih omrežjih, še preden bi bili uradno znani izsledki preiskave požara? Preberite.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Odzivi nad tragičnim požarom, ki je sinoči zajel pariško katedralo Notre Dame, dežujejo z vsega sveta. Oglasili so se tudi številni Slovenci, ki na družbenih omrežjih izrekajo sočutne besede in dodajajo, da so z mislimi pri Francozih. Nekaj njihovih odzivov smo zbrali tukaj

"Barbari, ki prihajajo, in so že tu, pa odpirajo šampanjce in se veselijo"

Grims se je oglasil še na Facebooku, kjer se je še nekoliko bolj razpisal. "Simbolni konec veličastne evropske civilizacije.... V katedralo Notre Dame sem šel vedno, ko sem bil v Parizu. To je bil resnično prostor, kjer je bilo čutiti nekaj skrivnostno nadnaravnega. Izraz krščanskih korenin Evrope in neponovljiv dosežek evropske civilizacije.  Zelo verjetno bodo uradno tole razglasili za nesrečo 'pri obnovi'. In zamolčali, da je bila katedrala Notre Dame v zadnjem času nekajkrat žrtev napada islamistov, ki so med drugim že prej uničili neprecenljive zgodovinske orgle in onečastili enega najlepših dosežkov evropske kulture še na druge najbolj odvratne naćine. Evropa si zatiska oči pred spopadom civilizacije in barbarstva, ki na njenih tleh vsak dan bolj plamti. Zato so plameni, v katerih izginja Notre Dame, Naša Gospa, tako simbolni."
Podporo Grimsovim besedam je s tem, ko je na Twitterju delil njegov zapis, izkazal tudi njegov mlajši kolega Mahnič. Sam je pariški požar pokomentiral sicer nekoliko bolj kratko: "'Ecce, quomodo moritur iustus.' Glejte, kako umira krščanska Evropa! Barbari, ki prihajajo, in so že tu, pa odpirajo šampanjce in se veselijo."
{twitter}https://twitter.com/ZanMahnic/status/1117883535191347200{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta