Homofobni izpad varnostnika v klubu Trust

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
24.11.2019 18:54

Gosta lokala je ozmerjal s pedrom in mu grozil. Odziv lastnika lokala: "A nimate pomembnejšega dela, kot da pišete o tem?"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lokal Trust na Gosposvetski cesti je priljubljeno zbirališče študentov.
Andrej Petelinšek

Noč se je prevesila iz četrtka na petek, ko sta se minuli teden 23-letni Rok in njegov partner Boštjan odzvala povabilu na brucovanje študentk in študentov mariborske medicinske fakultete, ki je potekalo v mariborskem klubu Trust na Gosposvetski. "Ves čas, ko sva s partnerjem in prijateljico Anjo plesala, nas je kakšnih pet metrov stran opazoval varnostnik. V trenutku, ko sem želel priskočiti na pomoč prijateljici, ki je padla, ker jo je neki fant (kasneje se je izkazalo, da je to bil njen partner, op. p.) potegnil z odra, me je za nadlaket leve roke zagrabil ta isti varnostnik. Medtem ko me je vlekel po stopnicah k izhodu, mi je zabrusil: 'Take pedre kot si ti mi razfukamo' in še 'Greva ven, se bova zmenila tam, kjer ni kamer'," razlaga še vedno pretreseni Rok, ki je zaradi ravnanja varnostnika v petek na policijski postaji Maribor I oddal ustno ovadbo (zapisnik hranimo v uredništvu), zaradi modric na levi nadlahti pa je še isti dan obiskal tudi zdravnika. Slednji je zaradi modric, kot izhaja s poškodbenega lista (ki ga prav tako hranimo v uredništvu), svetoval počitek, lokalno hlajenje in analgetik po potrebi. Rok pojasni še, da se varnostnik, ko sta bila zunaj lokala, nad njim ni ne verbalno ne fizično znašal, saj da mu je sam z očesnim stikom dal vedeti, da se ga ne boji.

Nenavadni nasvet lastnika Trusta

A še bolj kot samo ravnanje varnostnika je Roka presenetil odziv lastnika lokala Darka Šerbinka. "Če bi lastnik dejal, da se bo pogovoril z varnostnikom, da se takšni incidenti ne smejo več zgoditi, bi bila midva zadovoljna, a je bilo povsem drugače," pove Boštjan, Rokov partner, ki je telefonski pogovor slišal, saj je Rok dal mikrofon telefona na glas. "Lastnik se mi ni opravičil niti mi ni dal vedeti, da bo kakorkoli ukrepal. "Češ, da ni v njegovi pristojnosti, da bi ukrepal, saj da so varnostniki zaposleni v podjetju TCP varovanje. Ob tem je zatrjeval, da so, ker je med zaposlenimi tudi gej, ljudem LGBT prijazen lokal, v isti sapi pa mi je dejal, da sem tam poslej nezaželen. Zadnji njegov nasvet, ki mi ga je še dal, je bil, naj se raje kot z bojem za pravice istospolnih ukvarjam z diskriminacijo žensk in skrbjo za lačne otroke v Afriki."

Grožnja z ovadbo zaradi klevetanja

Tudi sami smo poklicali lastnika lokala, ki se je odzval: "Kakšen dogodek, nobenega dogodka ni bilo. Vsi gosti lokala so za nas enaki, če kdo dela težave, pa ga varnostniki odstranijo ne glede na to, kdo ali kaj je," so bile prve besede Šerbinka. Ko smo ga vprašali, kakšne težave je povzročil omenjeni gost, pa je odvrnil s protivprašanjem, ali res nimamo kaj pomembnejšega delati, kot da se ukvarjamo s tem. Pojasnili smo mu, da bi radi slišali tudi njegovo plat zgodbe in ali se mu ravnanje varnostnika zdi primerno, pa je še nekajkrat ob nasvetu, da naj raje pišemo o pedofiliji ali kriminalu, ponovil vprašanje, ali nimamo pomembnejšega dela. Je pa tudi nam povedal, da ima zaposlenega geja in da bo zoper Roka vložil ovadbo zaradi klevetanja. Nam pa je dejal, da njegovega imena ne smemo nikjer navesti, saj da se ne namerava odzvati na dogodek.
Lastnika je najbrž zmotil tudi zapis, ki ga je po dogodku Rok objavil na uradni spletni strani lokala. Ob zapisu incidenta je dodal, da lokal ni vreden, da bi v njem še pustil kakšen cent, in da se v 21. stoletju v njem obnašajo barbarsko. Tako Rok kot sami smo želeli priklicati tudi pristojne v TCP varovanje, vendar se nam na telefonsko številko, ki jo imajo zapisano na spletni strani, včeraj ni oglasil nihče.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta