(INTERVJU) Branko Meh: "Stanje kritično, a ukrepi v pravo smer"

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
24.03.2020 16:56

Predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je zadovoljen s predlaganimi ukrepi vlade: "Upam, da bodo tudi prihodnji v prid državljanom in obrtnikom ter podjetnikom".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Meh je zadovoljen, kako bo država pomagala samozaposlenim: "Prvi smo opozarjali na to najbolj ranljivo skupino." 
Robert Balen

V kakšnih razmerah so trenutno obrtniki, kaj vam poročajo iz vseh 62 območnih zbornic po Sloveniji?
"Številni se te dni obračajo name in na zbornico z vprašanji, kako ravnati in kako je s temi ukrepi, ki jih sprejema vlada. V teh razmerah je slovensko gospodarstvo res v zelo slabi kondiciji glede na to, da je vlada z odlokom prepovedala nekatere dejavnosti, pa je še toliko slabše. Sporočajo mi, če ne moremo delati, preprosto nimamo od kod vzeti, da bi lahko plačevali zaposlene ali tudi del zaposlenih. Stanje je kritično."
Katera področja obrti in podjetništva so najbolj na udaru?
"
Skoraj vsa, razen trgovin, ki so odprte. Številni obrtniki in podjetniki lahko delajo samo še za podjetja, ker za individualne stranke zaradi odloka ne smejo. Nekatera podjetja ne morejo funkcionirati zaradi repromateriala, druga zaradi odloka države, tretja pa tudi, ker so njihovi naročniki ustavili proizvodnjo kot na primer Gorenje, na katero je vezano veliko kooperantov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta