(INTERVJU) Dr. Emilija Stojmenova Duh: "Kot da sem padla z lune, me je gledalo 149 ljudi"

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
09.03.2020 06:05

Z inženirko, docentko v laboratoriju za telekomunikacije ljubljanske fakultete za elektrotehniko o 8. marcu, steklenih stropovih v znanosti, univerzitetnih aferah in o tem, kakšen bo telefon čez pet let. Pa o Mariboru, kjer po rodu Makedonka živi že vrsto let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"So pa bile izjave v smislu, 'kolegica, če vi razumete, lahko gremo naprej. Eden od profesorjev pa je, kadar me ni bilo na predavanju, govoril, 'ok, danes kolegice ni, lahko se normalno pogovarjamo'," pripoveduje sogovornica, ki je bila tudi nominirka za lanski Bob leta.
Igor Napast

Koliko 8. marec še pomeni politični in družbeni boj za enakopravnost in enakovrednost žensk? Ker zdi se, da je vse bolj zreduciran na kupovanje rož in obiske stand up komedij.
"Čeprav na papirju izgleda, da smo prišli do enakopravnosti in enakovrednosti, še nismo tako daleč in je prav, da dan žena še vedno obeležujemo. To je opomnik, da so bile ženske, ne tako dolgo nazaj, v veliko slabšem položaju, kot smo me. In da moramo izkoristiti možnosti, ki so nam dane. Me pa žalosti, ko vidim, da so v medijih ženske neprimerno slabše zastopane ali da bo v novi vladi bolj malo ministric. Zdi se, da včasih gremo nazaj. Zase rečem, da nisem feministka, temveč borka za enakost spolov. Ne želim, da bi imele ženske prednost, želim samo, da nas ne ovirajo pri tem, kar počnemo."

Dr. Emilija Stojmenova
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta