(INTERVJU) Marinko Banjac: Ljudje so prepoznali Logarjevo masko

Matej Grošelj Matej Grošelj
11.11.2022 05:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marinko Banjac: "Koncept Anžeta Logarja je navzven nastopati sprejemljivo za vse, obenem pa seveda sprejemati odločitve, ki bodo v skladu z agendo njegove stranke."
Marinko Banjac: "Koncept Anžeta Logarja je navzven nastopati sprejemljivo za vse, obenem pa seveda sprejemati odločitve, ki bodo v skladu z agendo njegove stranke."
Robert Balen
Politolog in izredni profesor na ljubljanski Fakulteti za družbene vede Marinko Banjac pravi, da je družbena klima v Sloveniji izrazito negotova. V intervjuju za Večer je analiziral predsedniško kampanjo in oba kandidata, ki se potegujeta za položaj naslednika Boruta Pahorja.

"Posebnost, ki je družila oba kandidata, je njuno pehanje za podobo neodvisnosti. Pri Logarju je bilo že prav neverjetno, kako se je ograjeval od kakršnega koli povezovanja z njegovo stranko SDS. Igral je na karto povezovalnega kandidata, vendar je obenem prav ta karta pomenila, da je bil vsebinsko prazen, neizrazit, celo šibek. Ker si je odvzel vsebino, ki jo sicer ima kot član SDS, je v kampanji ostal prazen. Izkazalo se je, da je to premalo in da je velika večina ljudi, ki niso neomajni podporniki SDS in Janeza Janše, masko prepoznala. Lahko bi rekli, da ga je to navidezno distanciranje še bolj definiralo kot člana SDS. Nataša Pirc Musar je na drugi strani tudi želela izpostaviti, da je neodvisna kandidatka, povsem na začetku je želela celo prikazati, da tudi podpore medijev nima in je kot osamljena barka sredi morja s čermi. S politološkega gledišča je to seveda velik nesmisel," pravi Banjac. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.