(INTERVJU) Živa Selan: Varen svet v razpadajoči hiši

Petra Vidali Petra Vidali
06.10.2019 15:40

Dobitnica Večerove nagrade za igralske dosežke v Gledališču Celje v pretekli sezoni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Starša sta zame velika podpora, zlasti mama. Od nekdaj me je vlačila v gledališče in je res teatrofil."
Robert Balen

Vesna za stransko vlogo za film Ne bom več luzerka pri triindvajsetih in nagrada za igralko leta po niti ne celi sezoni v Gledališču Celje pri štiriindvajsetih - ostajate ob teh zunanjih potrditvah na tleh ali vas odnese?
"Ko sem dobila vesno, sem se začela takoj spraševati, po kakšnem spletu okoliščin je prišla do mene. Bilo mi je nerodno, ni se mi zdelo pošteno, da sem jo dobila. Mislila sem si, da si je žirija pač rekla 'gremo letos nagradit mlado generacijo' in je bila moja stranska vloga edina, ki je prišla v poštev. Šele skoraj eno leto pozneje, na letošnjem Motovunskem festivalu, kjer je bil to otvoritveni film in so cel teden dvakrat na dan prihajali do mene hrvaški gledalci ter mi govorili tako lepe reči, sem nekako sprejela to nagrado.
Celjsko gledališče pa je prostor, v katerem čutim ogromno podpore od sodelavcev, od soigralcev in od Alje Predan in Tine Kosi, in to je največja sreča. Zame je res pomembno, da delam v lepem kolektivu. Na akademiji se malo izgubi občutek kolektivnosti in ga zato morda tudi v Celju nisem pričakovala. Ko smo delali predstavo Naše skrivnosti, je režiser Nikola Zavišić, ko je videl, da smo naredili dobro predstavo in je bil nanjo ponosen, ob režiranju poklona rekel: 'Rad bi, da bi se poklonil vsak od vas posebej.' In v trenutku smo čisto vsi v ekipi rekli: 'Ne, če smo skupaj naredili, se bomo skupaj poklanjali.' Kar odprtih ust sem obstala. Kako lepo! Že samo ta kolektivni duh mi da toliko prostosti, da se mi zdi to neprecenljivo. No, nazaj k nagradam: mislim si, da začne večina, ko dobi nagrado, iskati tisoč in en zunanji razlog, zakaj jo je dobila. Mogoče sem jo dobil oziroma dobila, ker so žrebali, mogoče zato, ker so se pač odločili za tak princip."

"Definitivno do konca življenja igra. Kje, kako, v kakšnih okoliščinah - se prav prepuščam. Naj se zgodi, kar se hoče."
Robert Balen
Živa Selan v vlogi Timike v Naših skrivnostih
Uroš Hočevar Za Slg Celje
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta