Iz Ljubljane v Berlin z Easyjetom ne bo več mogoče leteti

Gr.G.
21.12.2020 19:52
Po spomladanski prekinitvi letalskega potniškega prometa zaradi pandemije novega koronavirusa je britanski nizkocenovni prevoznik poleti povezavo z Berlinom obnovil, z letošnjim novembrom pa jo začasno ukinil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Easyjet ukinja šest povezav v treh državah nekdanje Jugoslavije: Hrvaški, Črni gori in Sloveniji. Tako med drugim ne bo več mogoče iz Ljubljane leteti v nemško prestolnico Berlin - gre za povezavo, ki jo je britanski nizkocenovni prevoznik uvedel avgusta 2018, poroča spletni portal ExYu Aviation. Gre že za drugo letalsko povezavo tega prevoznika iz Brnika, ki jo ukinja v zadnjih treh mesecih. Z letališča Jožeta Pučnika namreč tudi ni več mogoče leteti na londonsko letališče Stansted, saj Easyjet tam nima več svoje baze. Naj bi pa v začetku prihodnjega leta vendarle obnovil povezave z londonskima letališčema Gatwick in Luton. ExYu Aviation dodaja, da Easyjet ne bo več letel med Benetkami in Splitom ter Dubrovnikom, kot tudi ne med Liverpoolom in Pulo ter med Lutonom in Zadrom. 

Kot je pred dnevi v pogovoru za STA povedal direktor upravljavca ljubljanskega letališča Fraport Slovenija Zmago Skobir, bodo na letališču letos dosegli le 19 odstotkov načrtovanega oziroma 17 odstotkov lanskega prometa, kar je podobno kot na drugih evropskih letališčih. Oskrbeli bodo manj kot 300.000 potnikov, medtem ko so jih načrtovali 1,5 milijona.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta