Vse več letalskih prevoznikov odlaša z leti na ljubljansko letališče. Lufthansi največ državnih subvencij

Gregor Grosman, STA
01.12.2020 08:40
Letalski promet po vsem svetu se je zlomil zaradi globalne pandemije covida-19 in z njo povezanih omejevalnih ukrepov držav.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Zaradi razvoja pandemije novega koronavirusa vse več letalskih prevoznikov zamika datum povratka na ljubljansko letališče. Če so pri Fraportu Slovenija še pred mesecem dni napovedovali, da bo v zimski sezoni deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov, smo trenutno še precej oddaljeni od napovedanega obdobja z največjo frekvenco operacij, ko so predvidevali, da bodo imeli potniki na voljo 60 letov tedensko. Zadnja v vrsti letalskih družb, ki naj bi odpovedala lete prek ljubljanskega letališča, je Brussels Airlines. Po poročanju portala Ex Yu Aviation se namerava na letališče Ljubljana vrniti šele v začetku poletne sezone 2021. Sprva so povratek letov v Bruselj, ki jih trenutno iz Ljubljane ni, napovedovali za 15. februar, a so ga sedaj prestavili na 28. marec. 

Saša Britovšek

V preteklih tednih so začetek letov na Brnik prestavili tudi nekateri drugi letalski prevozniki. Na ljubljanskem letališču trenutno napovedujejo, da se bodo v zimskem voznem redu vrnili Montenegro Airlines konec decembra s štirimi leti na teden v Podgorico, Air France februarja z dnevnimi leti v Pariz, poljski Lot s štirimi leti na teden v Varšavo od marca naprej ter Transavia s štirimi leti na teden v Amsterdam od 11. februarja. "Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih," poudarjajo v Fraportu Slovenija.

Največji delež subvencij Lufthansi

Medtem je zaključen prvi rok za oddajo vlog na javni razpis za spodbujanje ponovne vzpostavitve letalske povezljivosti Slovenije, ki ga je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) objavilo z namenom zagotoviti boljšo redno letalsko povezljivost Slovenije z EU in preostalim svetom. Višina skupno dodeljene subvencije prijaviteljem znaša 985.320 evrov, skupno pa je v okviru vseh treh rokov za oddajo vlog na javni razpis na voljo pet milijonov evrov. Lufthansa bo prejela največji delež subvencij za vzdrževanje letov v Slovenijo, so odločili pri MGRT, medtem ko so letalsko družbo easyJet izključili iz programa pomoči.

Saša Britovšek

Na prvi rok so se prijavili letalski prevozniki Lufthansa, Air Serbia, Montenegro Airlines, Air France, Turkish Airlines, Swiss Air, easyJet, Wizzair in LOT, torej devet družb, prejemnikov, ki ustrezajo razpisnim pogojem, pa je osem. Med njimi ni easyJeta. Pojasnilo, zakaj omenjeni prevoznik ne izpolnjuje zahtev, na spletni strani ni navedeno. Dodali pa so, da so pri prijaviteljih Swiss Air in Wizzair Hungary potrebne še dodatne razjasnitve nekaterih nejasnosti v vlogi, če te ne bodo ustrezno rešene, letalska prevoznika do subvencije ne bosta upravičena. Prijavitelji bodo morali sicer vsaj dva meseca, 2-krat tedensko izvajati redne potniške linije na eno izmed letališč v Sloveniji in sicer v obdobju od 28. marca 2021 do 30. oktobra 2021, torej v času poletne letalske sezone.

Brnik. Letališče Jožeta Pučnika. Koronavirus, Covid 19, prazno letališče Foto: Robert Balen (foto: Robert Balen)
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta