(IZJAVA) Svet RTV Slovenija: Ustavno sodišče pozivamo, da čim prej sprejme končno odločitev

M.R.
08.03.2023 18:55

Spodaj objavljamo izjavo člano Sveta RTV Slovenija, ki zaradi zadržanja novele zakona o RTV Slovenija s strani ustavnega sodišča, še nimajo veljavnega mandata.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Trinajst članic in članov Sveta RTV Slovenija, imenovanih na podlagi novele ZRTVS-18, se je danes na lastno pobudo prvič sešlo na spoznavnem srečanju.

Zavedamo se, da zaradi zadržanja zakona in njegove obravnave pred ustavnim sodiščem nimamo možnosti za polno opravljanje svojih mandatov. Kljub temu pa izražamo pripravljenost konstruktivnega dela v javnem interesu. V obdobju do  odločitve ustavnega sodišča se bomo seznanjali z ustrojem In delovanjem javnega medija in se pripravljali na prevzem nalog. Naš cilj je, da bomo ob odločitvi ustavnega sodišča že pripravljeni na operativno delo.

Ustavno sodišče pozivamo, da čim prej sprejme končno odločitev in preseka pravno in sistemsko negotovost.

Andrea BartoleGaja BreceljGregor DrnovšekSašo HribarAleš NovakBoštjan OgrisRobert PajekIgor  PrasselKlaudija SedarŠpela Starellinka TodorovskiAndraž VehovarLuka Zebec

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta